StoryEditor
MoreTuna Fever Rogoznica 2019.

Uspješan drugi dan lova na velike trofeje: posade na vaganje donijele čak šest tuna!

3. kolovoza 2019. - 02:20
Ekipa Tragosa na vaganju

Drugog od tri ribolovna dana, petog međunarodnog izdanja nadmetanja i lova na velike trofeje “Tuna Fever Rogoznica 2019”, zabilježeno je 12 aktivnosti na moru od čega su posade donijele na kopno, na vaganje čak šest velikih tuna. I sve validne, odnosno teške preko 40 kilograma, dok se najteži ulov piše Slovencima ekipe “BGFC Mass” kapetana Saše Apostolovskog, od 59,4 kilograma.

Oni su u petak tijekom ribolova u dosta velikoj zoni u rogozničkom avatoriju, imali i najviše ribe na štapu – prvu već tijekom jutarnjih sati koju su i izvadili na krmu, te je na vagi brojčanik pokazao najteži ulov od 59,4 kilograma, jedna im je morska krasotica pobjegla sa udice, dok su još dvije ukačili pri samom isteku dopuštenog ribolova, u samo dvije minute razlike, pa im je sudački par Goran Baranović i Tonči Luketa, “dopustio” dodatno vrijeme za izlov, te su dodali na svoj konto bodove za dvije tune po sistemu “ulovi i pusti”.

No ni to im nije bilo dovoljno da nakon dva dana na moru zauzmu poziciju broj jedan, u konkurenciji flote od 30 plovila sa 200 sudionika iz deset zemalja. Naime, primat sa 975 bodova ima kapetan iz Pakoštana Valentino Vujasin i njegov “Taboo team” (Ivan Klisović, Mladen Ercegović i Zoran Spasić), koji su jučer ulovili najtežu tunu od 62,8 kilograma, a danas – petak donijeli na vaganje još jednu od 42,2 kilograma.

Slovenci su tako u poretku drugi sa 895,8 bodova, ispred trećeplasiranih sa 622,2 boda na plovilu “Tajna veza” Gordana Pintara gdje je i najmlađa sudionica natjecanja Lea Ostoić. Dvanaestogodišnja Splićanka imala je zadatak “brumavati” srdele, bacati mamac tuni u more, pa se ekipa “zeza” kako im je ona i donijela sreću s ulovom, jer je njihova tuna težila 54,6 kilograma. A malena je i sve snimala, jer ako valjanju snimku ulova posade ne donesu sucima, ulov se ne priznaje...

Četvrti plasman, uoči odlučujućeg trećeg dana koji će “iznjedriti” i pobjednika nadmetanja, osigurat mu vizu za odlazak na svjetsku smotru “biggamaša” dogodine u Costa Ricu ali i novčanu nagradu od 25.000 kuna, ima momčad na brodu “Tragos” Vinka Marušića sa 566,2 boda, te tunom izvaganom od 46,6, kilograma. Peti sa 355,6 poena, je proslavljeni košarkaš, sada sportski direktor “Maccabia” iz Tel Aviva Nikola Vujčić, koji godinama ljetni odmor od basketa i “zakucavanja”, provodi na moru u okršajima sa morskim grdosijama. I dobro mu ide jer je njegova ekipa “Mala Mirca” donijela na vaganje plavoperajnu tunu tešku 50,8 kilograma.

Šesto mjesto i šestu tunu koju su danas suci izvagali na rogoziničkoj rivi je ona mladog kapetana Andija Županovića sa broda “Gladiator” koja je težila 47,6 kilograma, a to im je na kraju na konto donijelo 333,2 boda.

Pa bi se reklo, uoči odlučujućeg trećeg izlaska na more, u subotu, kako je stanje – u gusto! Što se prvog mjesta tiče i pobjede.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 18:13