StoryEditor
MoreTEHNOLOGIJA BUDUĆNOSTI IZ HUMMINBIRDA

Uređaji koji sve vide i sve rade, vaše je samo da lovite!

Piše PR
6. svibnja 2019. - 12:33

Humminbird sonari od sličnih se proizvoda razlikuju po jednoj ključnoj karakteristici: izrađeni su isključivo za ribolov, a razvili su ih ribolovci koji znaju što jedan dobar sonar mora nuditi. To znači da je svaki, i najmanji aspekt ovih sonara precizno i detaljno razrađen kako bi ribolovcu omogućio bolji, ugodniji i uspješniji ribolov. Kvaliteta koju Humminbird nudi prepoznata je diljem svijeta, a tempo kojim tvrtka unaprjeđuje tehnologiju i mogućnosti svojih sonara toliko je intenzivan da današnji uređaji praktički nemaju ograničenja: morske površine više nisu misterij jer ih Humminbid uređaji uspješno otključavaju.

One Boat Network

Ultimativni cilj ekipe iz Johnson Outdorsa, odgovorne za razvijanje Min Kote, Humminbirda i Canona, jest umrežavanje sve elektroničke opreme na brodu radi pojednostavljenja ribolova. Zašto bismo s jedne strane prčkali po elektromotoru, s druge tipkali po sonaru, a s treće podešavali downrigger? Do sada je odgovor glasio – zato što ne može drukčije. No taj je problem riješen stvaranjem mreže One Boat, koja podrazumijeva umreženje svih ključnih dijelova opreme: sonar je spojen i s Minn Kota elektromotorom i Canon downriggerom, uređaji međusobno dijele podatke, a ribolovac može obavljati sve zadatke koji bi mu inače uzimali dragocjeno vrijeme potrebno za ribolov zbog kojeg je i isplovio na more. Humminbird omogućuje upravo to, da vrijeme na brodu posvetite ribama, a elektronici pustite da vaš posao radi umjesto vas!

Novosti u 2019.

Već smo navikli da nam Humminbird svake godine isporuči neke nove mogućnosti i opcije za istraživanje podmorja, pa je tako i ove godine pristiglo nekoliko novosti. Najzanimljiviji su definitivno novi Mega Imaging+ i Dual Spectrum Chirp, pa evo i nekoliko riječi o tome.
Koliko dobro poznajete podmorje u kojem lovite? Ne tako dobro kao što mislite. Od obale do obale sve više ribolovaca pronalazi strukture i ribe za koje nisu znali da postoje, zahvaljujući razlučivosti MEGA Imaginga stvorenog u Huminnbirdu i ugrađenog u odabrane SOLIX I HELIX modele. Korištenjem ovog visokofrekventnog sonara lako možete raspoznati ribu od strukture, uočiti smjer u kojem su ribe pozicionirane ili čak ciljati pojedine vrste. A s novim MEGA Imaging+ više ne postoji mjesto gdje se riba može sakriti, prvenstveno zahvaljujući povećanom rasponu pokrivenosti i dubine, plus 20 posto više detalja nego kod MEGA Imaginga. Odaberite MEGA Side Imaging+ za nevjerojatan pogled s lijeve i desne strane broda ili odaberite MEGA Down Imaging+ za kristalno jasnu sliku ispod broda.

Side i Down Imaging – povećan raspon i dubina

Proširivanjem područja potrage, povećava se i stopa ulova. Sada ćete imati pokrivenost od 70 metara s obje strane broda uz pomoć MEGA Side Imaging+™ i 70 metara ispod broda zahvaljujući MEGA Down Imaging+™. Kako biste sondirali još šire i dublje, upotrijebite 455 kHz snop tradicionalnog Side Imaging® i Down Imaging®, kako biste dosegli dubine od 150 m, odnosno raspon od 150 metara sa svake strane broda.

Dual Spectrum Chirp

Upotrebom nove, Low Q CHIRP sonde, Dual Spectrum Chirp sonari predstavljaju ogroman korak u razvoju mogućnosti novih uređaja. Naime, nova sonda posjeduje nevjerojatne mogućnosti koje doista prave ogromnu razliku prilikom očitavanja podataka na ekranu. Ono što je do sada bio plod nagađanja temeljenog na iskustvu, sada je jasno iscrtano i lako shvatljivo čak i amaterima, a profesionalcima će ribolov postati još veća zabava nego što je bio do sada!
Bilo da je riječ o raspoznavanju pojedinih riba, većih riba u jatu ispod broda ili, pak, preciznom lociranju riba koje se kriju iznad samoga dna, Dual Spectrum Chirp ponudit će vam sve ono što ste oduvijek htjeli vidjeti na ekranu. Zahvaljujući visokom omjeru signala i buke, omogućuje stvaranje savršeno definiranih objekata uz minimalan šum i veću mogućnost da je objekt na ekranu identičan objektu pod površinom. Superiorna razlučivost omogućit će raspoznavanje plijena i predatora, prepoznavanje razlike između strukture i vegetacije, a na kraju će i savršeno definirati i omogućiti prepoznavanje riba koje se nalaze pod brodom. Dostupan je na odabranim SOLIX i HELIX uređajima.

Široki i uski način

Uređaj može raditi na dva načina: Wide (široki) način omogućuje maksimalnu pokrivenost, i idealan je za pronalaženje dubine, ribe, vegetacije i struktura čije je lociranje prijeko potrebno za uspješan ribolov. S druge strane, uski način rada omogućuje uočavanje malih detalja koji mogu napraviti razliku između dobrog i lošeg ribolova. Bilo da želite ciljati pojedine ribe pod brodom ili, pak, odvajati ribe od pridnenih struktura doslovno laserskom preciznošću, ovo je alat koji će vam pružiti upravo ono što trebate.
Mogućnosti rada s Humminbird sonarima gotovo su mnogobrojne, pa svakako bacite pogled na ove uređaje ako ste u potrazi za novim sonarom.

Izdvojeno