StoryEditor
Morepazite se

Upozorenje stručnjaka: na trudnice dobro djeluje more, ali ne i bazeni! Evo što kažu o sunčanju, plivanju, izgaganju vrućinama u trudnoći...

Piše SD
13. kolovoza 2018. - 18:05

Prema navodima stručnjaka, vrućina i izlaganje suncu neće štetiti bebi nego trudnici. Štetnost UV zraka, mogućnost opeklina i dehidracije razlog su potrebe boravka u hladu od 10 do 16 sati.

Plivanje u čistom moru, navode stručnjaci, dozvoljeno je trudnicama ako je nalaz i status trudnoće uredan, odnosno nema dijagnoze prijetećeg pobačaja ili prijevremenog porođaja.

To je zdrava i korisna aktivnost koja se preporučuje neovisno o tome koliko je odmakla trudnoća. Trudnice bi trebale pripaziti i na to da more ne bude prehladno, kako ne bi doživjele temperaturni šok. Osim toga, treba pripaziti i na udobnu obuću kako se trudnica ne bi slučajno poskliznula na mokroj podlozi.

Što se tiče bazena, upitni su zbog čistoće vode i osobne higijene drugih ljudi. Kupanje u bazenu koji koristi velik broj ljudi, općenito se ne preporučuje ženama, jer su vrlo česte genitalne upale nakon toga. 

Izdvojeno

19. lipanj 2020 20:13