StoryEditor
MoreZASUČITE RUKAVE

U travnju i svibnju volonterske akcije čišćenja podmorja šibenskih plaža - prva je na redu Brodarica

Piše Šibenski.hr
5. travnja 2017. - 14:32
sibenik

Volonterske akcije čišćenja podmorja šibenskih plaža, obale i okoliša održat će se tijekom mjeseca travnja i svibnja u organizaciji Grada Šibenika, uz sveobuhvatno sudjelovanje pripadajućih gradskih četvrti i mjesnih odbora, podršku komunalnih poduzeća Gradske čistoće, Zelenila i Bikarca, ronioca Javne vatrogasne postrojbe i njihovih kolega, dobrovoljnih vatrogasnih društava, Turističke zajednice Šibenika i mjesnih turističkih zajednica piše sibenski.hr

Na danas održanom sastanku, kojem su nazočili predstavnici navedenih tijela, definirano je vrijeme realizacije ovih akcija: 29. travnja čistit će se obalna linija na Brodarici, 6. svibnja volonterska akcija čišćenja održat će se na Jadriji, 13. svibnja u Grebaštici i 20. svibnja u Zablaću. Dana 27. svibnja održat će se velika ronilačka akcija čišćenja podmorja šibenske rive. Sve akcije se odvijaju subotama s početkom u 9 sati.

„Kako smo prije dvije godine imali odličan efekt, akcije čišćenja podmorja i obale ponovo organiziramo u ovakvom obimu i pod gradskim kišobranom. Imali smo izvrsnu koordiniranost, bolju izvršenost zadataka i efikasniju realizaciju. Cilj ovih volonterskih akcija, osim jednokratnog čišćenja, je i osvještavanje naših sugrađana da okoliš treba održavati čistim i ne samo u susret turističkoj sezoni, već cijele godine. Uz prisutan pozitivni volonterski duh, rado ćemo pomoći organizaciju nekih daljnjih istovrsnih akcija“, rekao je zamjenik gradonačelnika i koordinator ovih aktivnosti Danijel Mileta.

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se uključe u ove subotnje akcije, a detaljnije informacije potraže kod predsjednika i predsjednica gradskih četvrti i mjesnih odbora na čijim lokacijama će se iste odvijati.

Prva u nizu je brodarička obalna linija, duga 3 kilometra, pa će to biti najzahtjevnija akcija koja će se uz podršku Mjesnog odbora Brodarica i Turističke zajednice Brodarica/Krapanj, nastaviti i dalje, a osim čišćenja podmorja pokosit će se trava, te ukloniti nisko raslinje i osušeno granje na cijelom obalnom pojasu.

Izdvojeno