StoryEditor
MoreBLATO

U avatoriju Prigradice održano natjecanje u udičarenju i podvodnom ribolovu, evo ko je bio najuspješniji

Piše Dinko OREB
28. svibnja 2018. - 18:47
Najuspješniji natjecatelji Pagara.JPG

Športsko ribolovna udruga „Pagar“ - Blato uspješno je organizirala općinsko-klupsko natjecanje u udičarenju iz brodice i podvodnom ribolovu za sve uzrasne kategorije. Natjecanje se održalo u sjevernom blatskom priobalju, u ribolovnom području akvatorija uvale Prigradica, a u istom je sudjelovalo 39 natjecatelja koji su bili raspoređeni u četiri uzrasne kategorije. Po završetku natjecanja uslijedilo je službeno mjerenje ulova, te je utvrđeno da je ulovljeno sveukupno 55,30 kilograma raznovrsne i kvalitetne ribe (1,40 kg. po natjecatelju), gdje su prevladavali fratri, arbuni, pirke, kanjci, kantari, pagari, dragane i komarče.

Odmah poslije službenog mjerenja ulova u uvali Prigradica, uslijedilo je zajedničko okupljanje u dalmatinskoj konobi „Zlinje“ u Blatu, kojom prigodom se predsjednik „Pagara“ Edi Bosnić u ime organizatora zahvalio svim natjecateljima i članovima na sudjelovanju, te čestitao najuspješnijim udičarima i podvodnim ribolovcima.

Potom je uslijedilo službeno proglašenje pobjednika i svečana dodjela pokala i medalja, a koja su dobili po troje najuspješnijih, i to u kategoriji seniora Marko Bosnić Kroke, Stjepan Kljajić i Ante Sardelić Alesa, u kategoriji seniorki Nela Žaknić, Jasminka Bosnić i Vanja Prižmić Ivanišević, u kategoriji juniora (U-16) Šimun Kljajić, Dino Kapor i Toni Kapor, dok je najveći primjerak ulovljene ribe kod udičara imao Šimun Kljajić, draganu od 690 grama.

I na posljetku, u kategoriji podvodni ribolov najuspješniji su bili Kuzma Šeparović Hršćalo, Dino Mašković i Paval Sardelić Marketo, dok je najveći primjerak ulovljene ribe imao Dino Mašković, cipla od 586 grama. Zajedničko druženje uz neizostavne „ribičke priče“ i ukusna degustacija spravljenog ulova nastavljeni su do kasnih popodnevnih sati.

Izdvojeno

08. srpanj 2020 10:49