StoryEditor
MoreUNA MONTENEGRO CUP

Tri dana regatavanja za kupnju novih optimista

Piše PR
17. travnja 2019. - 17:51

Tivatska regata UNA Montenegro Cup, u organizaciji JK Delfin i kompanije UNA Montenegro, na programu je od 19.-21.4 travnja. Navigacijskoj regati svih kategorija krstaša, koja se u nedjelju 21.4. jedri na ovoj ruti 13. put, prethodit će dvodnevna revijalna regata za klase Optimist i Laser. Pod sloganom Budi Optimist! organizatori su objedinili trodnevnu feštu na moru na najljepšoj navigacijskoj ruti u Boki i ideju da potaknu mlade da se bave sportom i dijele vrijednosti jedrenja ‐ povezivanje sporta i prirode, život na moru i kulturno naslijeđe – te pokrenuli i donatorsku akciju za kupovinu jedrilica tipa optimist, namijenjenih obuci najmlađih u JK Delfin.

Osnovna karakteristika Tivatske regate je svakako njena atraktivna ruta, koja savršeno koristi izazove koje pred jedriličare stavljaju vjetar i morske struje naoko mirnog, ali nepredvidivog fjorda. Sa startom kod Ponte Seljanova, te regatnim kursom oko Gospe od zdravlja i prolazak kroz tjesnac Ralo, obilazak Peraških otoka i povratak do Ponte Seljanovo, Tivatska regata je od svog pokretanja do danas ostala veliki izazov za rivale na moru, ali i mjesto za brojne zaljubljenike u more i jedrenje, koji računaju na dobru zabavu. Osim velike proljećne fešte za lokalce, regata je zbog dobre energije u svim segmentima poprimila i internacionalni karakter i iz godine u godinu privlači sve veći broj krstaša.
Kotizacija iznosi 10 eura po članu posade, a u prostorima JK Delfin moguće se prijaviti i na dan utrke kada je cijena 15 eura. Atraktivnost programa na moru podiže i činjenica da je Tivatsku regatu, gotovo u cijeloj dužini, moguće pratiti s obale, što svake godine, posebno u Verigama, okupi veliki broj profesionalnih i amaterskih fotografa.

 

Izdvojeno

07. srpanj 2020 02:01