StoryEditor
MoreGARMINOV NOVI RUČNI SAT

Stvoren za vojnike i mornare

Piše PSD.
5. prosinca 2018. - 14:00

Garmin je predstavio novi ručni GPS sat znakovitog imena Instinct. Dizajniran je za aktivnosti na otvorenom i u skladu s rigoroznim američkim vojnim standardom MIL-STD-810 otpornosti na toplinu, prašinu, udarce pa čak i gaženje nogom. Osim za avanturiste i sportaše, posebno je zanimljiv ljudima od mora jer radi i na 100 metara dubine. Kućište od polimera ojačano vlaknima čini ga vrlo otpornim, a kemijski ojačani zaslon rezolucije 128x128 piksela, otporan na ogrebotine, odlikuje se dovoljno visokim kontrastom za čitljivost i na jakom sunčevu svjetlu.
Na silikonskoj remenici s otvorima za bolje disanje kože nalaze se i dva posebna odvojiva sigurnosna prstena čiji su zadaci dobro pristajanje na zapešće te sprječavanje zapinjanja za druge stvari. Ugrađeni kompas s tri osi i barometarski visinomjer, kao i višestruki sustavi satelita globalne mreže (GPS, GLONASS i Galileo), korisniku olakšavaju praćenje u zahtjevnijim okruženjima nego što to omogućuje samo GPS.
Na njemu korisnik također može pratiti puls, aktivnost i razinu stresa. Funkcija TracBack služi za lakši povratak istom rutom na početnu točku, a uz aplikaciju Garmin Explore putovanje se može planirati unaprijed. Ako vlasnik Instincta želi trenirati, na raspolaganju su mu prethodno instalirani profili aktivnosti za trčanje, biciklizam, plivanje... Baterija će trajati do 14 dana kada se rabi kao pametni sat, do 16 sati u GPS načinu rada, te 40 sati u modusu rada za uštedu energije UltraTrac (ovisno o postavkama). Novi Instinct kod nas prodaje Garmin Hrvatska iz Zagreba po cijeni od 299 eura. (Ž. S.)

Izdvojeno

06. srpanj 2020 16:11