StoryEditor
MoreMILWAUKEE

Splitska tvrtka Reply Tool održala je prezentaciju američkih alata za nautičare i meštre od zanata

Piše Željko Simunić
28. srpnja 2020. - 09:05
Split 24072020 Otvoreno More Prezentacija novih Milwaukee alata koje zastupa tvrtka Reply toolHANZA MEDIA

Ljubitelje piva grad Milwaukee u saveznoj državi Wisconsin asocira na
najpopularnije američko pivo Miller. Košarkaški znalci taj grad odmah povezuju sa NBA momčadi Milwaukee Bucks, bejzbolaši znaju za Brewerse, dok će ga svi motoristi i bajkeri spomenuti kao mjesto gdje se nalazi centrala Harley-Davidsona. No, ta luka na zapadnoj obali jezera Michigan ima još jedan brend itekako poznat u SAD.
Naime, u Milwaukeeju je davne 1924. godine A. F. Siebert osnovao korporaciju Milwaukee Electric Tool. Specijalizirala se za izradu alata, a zbog pedigrea i kvalitete, njihovi proizvodi dan danas uživaju visoki renome. Dijelom i zbog toga što se Amerikanci konstantno drže svoje krilatice - Nothing but heavy-duty (Samo za teške poslove). Osim toga, o korporaciji puno govori informacija da su zaslužni za preko 137 američkih i 179 međunarodnih patenata.
Zahvaljujući ovlaštenom hrvatskom distributeru Otu Kohoutu, vlasniku tvrtke Reply Tool iz Splita, Milwaukee alati su već par godina dostupni i na hrvatskom tržištu. Stoga je ova tvrtka u službenim poslovnim prostorijama na adresi Vukovarska 58 održala prigodnu prezentaciju proizvoda prepoznatljive crvene boje. Šef marketinga Ante Ivanović je kampanju nazvao Ljeto uz Reply alate, a nazočne je pozdravio i ugostio i sam Oto Kohout.
U svom asortimanu Milwaukee ima širok izbor akumulatorskih i električnih alata, pribora i ručnih alata za profesionalne korisnike širom svijeta. Amerikanci nude više 500 različitih modela akumulatorskih i električnih alata: polirke, ubodne i sabljaste pile, bušilice, uvrtače, odvijača, brusilice, rezače kabela i cijevi, pištolje za silikon, reflektore, usisavače...
Alati su kompaktni, snažni, izdržljivi i dugotrajni, ali svakako vrijedi istaknuti kako su njihovi akumulatorski uređaji opremljeni sa litijum-ionskim baterijskim sustavima za što duži rad. Milwaukee je naime razvio najnaprednije baterije na tržištu čije je vrijeme rada dva i pol puta duže. Osim toga, ne smetaju im ni izuzetno niske temperature sve do -20 stupnjeva Celzija, što je česta pojava zimi u Wisconsinu. S druge strane, brushless sistem bez četkica osigurava motorima uređaja do 10 puta dulji životni vijek.
Akumulatorski alati bez nužnosti spajanja sa 230V mrežom su radi praktičnosti zanimljivi svim meštrima. Međutim, posebno ih vole nautičari jer utičnice sa strujom nisu uvijek u blizini broda kada se na njemu radi na vezu ili na kopnu, a na moru usred plovidbe da i ne govorimo. Po tom pitanju su nam iz Reply Toola kazali kako su najistaknutiji alati za profesionalce ili hobi meštre u nautici: polirka, ubodna pila, kutna brusilica, bušilica i blanja. Usput kažimo da je Milwaukee prvi američki proizvođač električnih alata koji je certificirao sve svoje proizvodne pogone i organizaciju prema standardima ISO 9000 i ISO 9001. (Ž. S.)
Fotografije: Saša BURIĆ/Cropix

Izdvojeno

28. srpanj 2020 09:07