StoryEditor
MoreOTVORENI DANI MALE BRODOGRADNJE

Sajam po mjeri čovika uplovio u drugo desetljeće

Piše PR
5. travnja 2019. - 17:47

Na novosagrađenom istočnom dijelu Marine Kaštela danas su svečano otvoreni 11. Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija. Svečani program, otvorile su Kaštelanske mažoretkinje i orkestar Hrvatske ratne mornarice a potom su mikrofon preuzeli članovi organizacijskog odbora Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija, predsjednik udruge DHMB Damir Skelin te Branimir Matijaca i Tomi Božiković koji su pozdravili nazočne i zahvalili im na podršci od samih početaka manifestacija.
Svoje pozdrave i oduševljenje činjenicom što su Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija ove godine u gradu Kaštela i u Marini Kaštela podijelili su sa svima nazočnima i vlasnik Marine Kaštela, kapetan Joško Berket te gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović.
Župan Blaženko Boban, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović koja je i ove godine pokroviteljica projekta, također je imao potrebu zahvaliti organizatorima koji svake godine ove manifestacije podižu na veću razinu te svojim održavanjem utječu i na promociju grada i županije.
Potom je uslijedila svečanost dodjele priznanja brodograditeljima koji su i ove godine raznim iskoracima oplemenili 11. izdanje ove manifestacije.
Joško Stella, direktor TZ Županije Splitsko-dalmatinske, dodijelio je priznanje tvrtki ADRIA DOM za iskorak u širenju ponude na CAMPING segment na Sajmu turističkih atrakcija.
Nada Maršić, direktorica TZ Kaštela, dodijelila je priznanje tvrtki TESLA MARINE za iskorak u prezentaciji izlagačke ponude plovila i vozila na električni pogon na Sajmu turističkih atrakcija.
Tomislav Božiković, predstavnik organizatora, dodijelio je priznanje tvrtki BLIZANAC za premijerno izlaganje plovila GREAT WHITE 49 za gospodarske potrebe na Hrvatskim danima male brodogradnje.
Branimir Matijaca, predstavnik organizatora, dodijelio je priznanje tvrtki BOVA za premijerno izlaganje plovila BURA 9,80 na Hrvatskim danima male brodogradnje. A ova tvrtka ima ove godine čak dvije premijere na sajmu.
Predsjednik udruge DHMB, Damir Skelin plaketu za 10 godina potpore predstavljanju male brodogradnje i turističkih atrakcija namijenjenu g. Jadranu Marinkoviću predao je njegovom kolegi s HRT-a, Zoranu Kukilo jer je g. Marinković zdravstveno odsutan a svi nazočni srdačno su ga pozdravili i zaželjeli mu brzi oporavak. Ovo je ujedno priznanje HRT-u na kontinuiranoj podršci manifestacijama.
Priliku za kratki govor iskoristili su i Aljoša Bašić, direktor marketinga tvrtke TOMMY, koji je generalni pokrovitelj manifestacija te Tomislav Aljinović, direktor poslovnog centra Srednja Dalmacija OTP banke, koja je dugogodišnji pokrovitelj manifestacija. A na samom kraju svečanog otvorenja gradonačelnik Podstrane Mladen Bartulović predao je ključeve manifestacije gradonačelniku Kaštela, Denisu Ivanoviću i zaželio sve najbolje.
Davanjem signala vatrogascima, DVD Kaštel Gomilica da se oglase vodenim topovima i sirenom, župan Blaženko Boban, službeno je otvorio 11. Hrvatske dane male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija a svi nazočni krenuli su u razgledavanje izloženih plovila i segmenata iz turističkih atrakcija.
Pokazna vježba DVD Kaštel Gomilica održat će se u subotu u 11 sati. Za posjetitelje će obje manifestacije uz BESPLATAN ULAZ biti otvorene od 10 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 05:41