Na maslinovom ulju izdinstati kapulu i češnjak (u komadu, kasnije ga izvaditi), kad kapula zažuti dodati filete trlje i meso morskog psa izrezano na kockice (morskog psa ne treba namakati u mlijeku i češnjaku, nego koristiti svježe meso), podliti vinom, a kad alkohol ishlapi dodati riblji temeljac.
Začiniti solju i peperoncinima, dodati peršin i al dente skuhane orecchiette.
Sve zajedno kratko prokuhati, po želji ne treba pustiti da sva tekućina ishlapi, može ostati malo jušnije.
Sastojci (za 4 osobe)
- tjestenina orecchiette (40 dkg)
- trlja od kamena (20 dkg)
- morski pas (20 dkg)
- desetak blanširanih i oguljenih mini rajčica
- jedna manja naribana kapula
- dva režnja češnjaka
- bijelo vino (pola dcl)
- riblji temeljac (1,5 dcl)
- peršin
- na vrh žličice peperoncina
- sol
Kuha:...