More Ribolov

Međužupanijsko natjecanje u udičarenju

Najveći pojedinačan primjerak ribe - lica od 428 grama

Međužupanijsko natjecanje u udičarenju

Športsko ribolovna udruga „Pagar" - Blato bila je domaćin, a Hrvatski savez za športski ribolov na moru (HSŠRM) organizator dvodnevnog Međužupanijskog natjecanja u športskom ribolovu u disciplini udičarenje štapom iz obale za seniore. Svečano otvorenje i verifikacija održani su u dalmatinskoj konobi „Zlinje, kojom prigodom su Vanja Prižmić Ivanišević i općinski načelnik Ante Šeparović u ime domaćina pozdravili sve nazočne, te im poželjeli ugodan boravak u Blatu i dobar ulov.

Također, natjecateljima i sektorskim sucima u ime organizatora obratili su se glavni sudac Mladen Radman i opunomoćenik HSŠRM-a Špiro Perasović koji je pritom natjecanje proglasio otvorenim. Potom je uslijedila službena verifikacija svih natjecatelja i raspored po jakosnim skupinama i lovnim sektorima. Prvi dan natjecanja održan je u subotu u akvatoriju uvale Prigradica, na potezu istočna Kurija, od Grubih griža do punte od Lozice, u vremenu od 08,00 do 13,00 sati, a drugi dan u nedjelju u akvatoriju uvale Blaca, na potezu od Lovornika do žala, također u vremenu od 08,00 do 13,00 sati. Ješka je za sve bila ista (mušula, lignja i sardela), a u natjecanju je sudjelovalo 47 udičara iz Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, te iz Grada Zagreba.

Usprkos lošim vremenskim uvjetima postignuti su vrlo dobri rezultati i kvalitetan ulov, pa je tako sveukupno ulovljeno 2570 komada riba ukupne težine 67 kilograma, gdje su prevladavali špari, knezi, pirke, fratri i lumbrazi. Po završetku natjecanja u dalmatinskoj konobi „Zlinje u Blatu upriličena je službena objava rezultata, proglašenje najuspješnijih natjecatelja i podjela pokala, medalja, zahvalnica i plaketa.

Tako je u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji udičar bio Patrik Toma („Kantrida" - Rijeka), drugo mjesto osvojio je Stefano Erman („Ribon" - Novigrad), a treće mjesto Arsen Radinović („Kantrida" - Rijeka), dok je najveći pojedinačan primjerak ribe ulovio Stanko Panić („Zubatac" - Zadar), lica od 428 grama. Ekipno, najuspješnija je bila „Kantrida" - Rijeka 1 (Arsen Radinović i Patrik Toma), drugo mjesto pripalo je ekipi „Zubarac" - Zadar 1 (David Bajlo i Dubravko Pejdo), a treće mjesto „Ribon" - Novigrad (Stefano Erman i Martin Gašparini).

Tom prigodom domaćini su opunomoćeniku HSŠRM-a Špiri Perasoviću i glavnom sucu natjecanja Mladenu Radmanu uručili prigodne zahvalnice, te im se zahvalili na ukazanom povjerenju. Također, opunomoćenik HSŠRM-a Špiro Perasović zahvalio se domaćinima na uloženom velikom trudu i čestitao na odličnoj organizaciji, natjecateljima na sudjelovanju i dobrom ulovu, a sektorskim sucima na korektno obavljenom poslu. Nakon što je upravi „Pagara" uručio prigodnu plaketu, natjecanje je proglasio zatvorenim, a zajedničko druženje nastavljeno je uz svečani ručak i uobičajene ribičke priče.

Naslovnica Ribolov