StoryEditor
MoreTRIBUNJSKA ZADRUGA 'ADRIA'

Ribarska zadruga će uskoro osvježiti vizualni identitet, od države stigle bespovratne kune

Piše Marina Jurković
12. lipnja 2018. - 22:36

Iz tribunjske Ribarske zadruge "Adria" stižu dobre vijesti. Nakon što je dobila potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zadruga kreće u realizaciju drugog projekta nazvanog "Tribunjski ribari zajedno na nova tržišta". "Adria" je iz fondova Europske unije i državnog proračuna uspjela namaknuti 51.877 bespovratnih kuna što je, kaže Mateja Branica, upraviteljica zadruge, veliki uspjeh imajući u vidu da je ukupna vrijednost projekta 86.462 kune.
– Aplicirali smo na natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere IV.3. "Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture" i dodijeljena su nam bespovratna sredstva EU-a u iznosu od 38.907 kuna, dok je država participirala s 12.969 kuna. Ostatak do ukupne vrijednosti projekta pokrit ćemo vlastitim sredstvima. Novim vizualnim identitetom, kao i pametnom marketinškom kampanjom, unaprijediti ćemo ponudu te lakše pronaći nova tržišta – uvjerena je upraviteljica.
Ribarska zadruga će, kaže, uskoro osvježiti vizualni identitet, napraviti promidžbene materijale, nove reklame, promijeniti izgled svojih proizvoda, a sve s ciljem povećanja standarda temeljne ribarske infrastrukture, odnosno povećanje kvalitete, kroz pokazatelje kvalitetnijeg proizvoda.
– Slijedi nam rekonstrukcija dosadašnjeg poslovanja kako bi se ubrzala prodaja ribe, utjecalo na povećanje potražnje naših proizvoda i ojačala konkurentnost u sektoru ribarstva i akvakulture. Samim time održali bi postojeća i otvorili nova radna mjesta – istaknula je Branica i dodala kako će "Adria" i ubuduće pozorno pratiti natječaje resornog ministarstva, ali i fondova EU-a. Usredotočit će se i na edukaciju ribara. Upravo danas, naime, održat će se radionica za ovlaštenike povlastica, zapovjednike plovila i prvokupce. Organizira je Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ribarstvo, a tribunjski ribari i ostali zainteresirani sudionici doznat će sve o vaganju ribe, zakonitostima o ulovu, prijevozu, prodaji i preuzimanju ribe, registraciji prvih kupaca i uvjetima koje trebaju zadovoljiti. Upoznat će se i sa sankcijama u slučaju lakših i težih prekršaja. Radionica će se održati u zgradi Veletržnice ribe u Tribunju od 11 do 14 sati.

Izdvojeno