StoryEditor
MoreKOMIŠKA REGATA NA VIDIKU

Prva prilika za osvajanje pehara Lukša Cicarelli

Piše LIBOR
20. svibnja 2019. - 14:46

Pred nama je 28. Komiška regata. Kao i svih ovih godina, jedriličarski klub Labud je organizira uz veliku pomoć Nautičkog centra Komiža, Grada i Turističke zajednice Komiže. Velikom broju jedriličara ova, po mnogo čemu posebna regata označava početak sezone odobalnih regata. Prve asocijacije su otvorena pučina, dobar vjetar i prve, sezonske opekotine od sunca, a onda, Barjaci, Knežev rt i pred jedriličarima odjednom bljesne neponovljiva Komiža, stisnuta između zelenih uzvisina i neba, izranja iz mora, kao biser iz školjke.
Posljednjih godina, znao se dogoditi i jak vjetar na povratku koji je zahtijevao od jedriličara maksimum umijeća i vještina da završe regatu, što je pružalo taj posebni, off shore ugođaj.
Prijave možete obaviti online na stranicama Labuda, a dodatna motivacija može biti i to što se tri omiljene Labudove regate krstaša od ove godine, u spomen na legendarnog jedriličara, boduju i za Lukša Cicarelli Cup. Komiška regata prva je u nizu, a bodovi osvojeni na njoj mogli bi biti i presudni za osvajanje ovog vrijednog trofeja.
Sustav je kreiran tako da i manjim jedrilicama omogući osvajanje toga trofeja. Promicanje jedrenja na krstašima, glavni je cilj ove inicijative, koja svjesno u prvi plan stavlja jedrilice i posade koje sudjeluju u najmasovnijim skupinama na našim regatama i samim tim teže dolaze u poziciju za osvajanje vodećih mjesta.
Prijavite sudjelovanje na Komiškoj, ne propustite Mrduju i moguće je da se baš posada vaše jedrilice popne na pobjedničko postolje nakon Viške regate, kada će najuspješnijoj ekipi biti dodijeljen prvi Lukša Cicarelli Cup.

PROGRAM:
ČETVRTAK 23.05.2019.
Dolazak natjecatelja, registracija i pregled krstaša. Sastanak kormilara u 20:30 h.

PETAK 24.05.2019.
Prvo navigacijsko jedrenje SPLIT – KOMIŽA - duljina 36 Nm.
9:00 h – ZAJEDNIČKI START za sve skupine tri razreda.

SUBOTA 25.05.2019.
U organizaciji Nautičkog centra Komiža u subotu u 20:30 sati organiziran je domjenak u konobi BAK uz glazbu Little Sister Banda.

NEDJELJA 26.05.2019.
Drugo navigacijsko jedrenje KOMIŽA - SPLIT - duljina 36 Nm.
9:00 h – ZAJEDNIČKI START za sve skupine tri razreda.
20:30 h – proglašenje pobjednika s podjelom nagrada (prostorije JK "LABUD")

Izdvojeno

11. srpanj 2020 00:07