StoryEditor
MoreNOVA GARMINOVA SERIJA GPSMAP PLUS PLOTERA

Potpuna kontrola s jednog uređaja

Piše PSD.
3. prosinca 2019. - 10:05

GPSMAP Plus serija najnovije je izdanje linije Garmin GPSMAP multifunkcionalnih dodirnih zaslona (MFD) koji donose OneHelm i veću integraciju motora.
– Ove intuitivne funkcije neophodne su za poboljšanje automatiziranog i tečnog upravljanja kormilom, te istodobno uklanjaju potrebu za višestrukim upravljačkim zaslonima i uređajima – kažu Amerikanci.
S obzirom na popularnost linija GPSMAP 722/922 i 1222, Plus serija sadrži sve njihove postojeće funkcije, ali i značajno poboljšane integracijske mogućnosti.
Primjerice, nudi integraciju motora J1939 i kompatibilnost s OneHelm ekskluzivnom funkcijom koja pojednostavljuje kontrolu i prilagođavanje najvažnijih sustava plovila s jednim glavnim izvorom – Garmin MFD-om.
Prvi put GPSMAP Plus nudi ovu mogućnost na uređajima veličine 7 i 9 inča, pružajući tako dodatnu praktičnost, kontrolu i sigurnost na plovilu. Ne zaboravimo, osvjetljenje, stabilizacija, digitalno prebacivanje i još mnogo toga integrirani su u OneHelm, podržan u čitavoj seriji uređaja GPSMAP Plus.

Jači procesor

Snaga procesora u seriji GPSMAP Plus također je poboljšana kako bi pružila odlično korisničko iskustvo na cijeloj mreži. Tako će brzina crtanja karata biti brža, a svi drugi senzori, poput radara, sonara i multimedije, imat će također koristi od povećanja performansi. Serija GPSMAP Plus dolazi s instaliranom osnovnom kartom svijeta i podržava BlueChart g3 karte, najnoviju Garmin kartografiju s integriranim Navionics podacima i ugrađenim automatskim navođenjem, tehnologijom koja trenutačno pretražuje odgovarajuće karte kako bi stvorila predloženu rutu.
Za detaljne podatke korisnici mogu odabrati BlueChart g3 Vision za pristup 3D prikazima, satelitskim snimkama, slikama iz zraka i još dosta toga. Izravno iz pakiranja, korisnici imaju pristup sjajnim mogućnostima sonara. Verzije xs Plus podržavaju tradicionalni sonar snage 1kW CHIRP, ClearVü skenirajući sonar i sveobuhvatni sonar Panoptix, uključujući sustav Panoptix LiveScope. Modeli xsv Plus uključuju podršku za SideVü skenirajući sonar, uz napomenu kako se sonde prodaju zasebno.

Besplatna aplikacija

Zahvaljujući ugrađenom bežičnom internetu, lako je iskoristiti besplatnu sveobuhvatnu mobilnu aplikaciju Garmin ActiveCaptain, koja stvara jednostavnu, ali moćnu vezu između kompatibilnog mobilnog uređaja i GPSMAP Plus uređaja. Aplikacija ActiveCaptain rabi se za pristup, ažuriranje i kupnju karata i grafikona s OneChart prodajnog mjesta na mobilnom uređaju u bilo kojem trenutku.
U ActiveCaptain zajednici mogu se pronaći svi nautički detalji, pristup podacima Quickdraw zajednice i druge informacije. ActiveCaptain nudi pametne obavijesti izravno na ploteru i nadogradnju softvera, kao i mogućnosti planiranja izvan plovila. Dostupna u raznim veličinama za bolju prilagodbu gotovo svim brodovima i budžetima, serija GPSMAP Plus opremljena je sa svijetlim, na suncu čitljivim intuitivnim zaslonom osjetljivim na dodir dijagonalne veličine od 7, 9 ili 12 inča.

NMEA 2000 podrška

Svi modeli pružaju potpunu mrežnu podršku za dijeljenje prikaza sonara, karata, korisničkih podataka, kamera i između više jedinica. Tu je, naravno, i NMEA 2000 podrška za povezivanje, uključujući autopilote, digitalne sklopke, vremensku prognozu, FUSION-Link, VHF, AIS i druge senzore. Uređaji nove serije GPSMAP Plus bit će uskoro dostupni u ponudi tvrtke Garmin Hrvatska iz Zagreba u rasponu cijena od 7790 do 21.690 kuna. (Ž. S.)

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 04:11