StoryEditor
MoreBURA I MORE

Pogledajte prekrasne fotografije s Korčule

Piše Dora Mikelić
7. siječnja 2017. - 14:56
239122

Veliki val hladnoće nije zaobišao Korčulu kao ni susjedni Orebić koji se od jučerašnje bure jedva vidio s druge strane Pelješkog kanala. Udari bure prelazili su 140 km/h, a osim nekoliko polomljenih stabala i potopljene barke veće štete nije bilo piše Dubrovački vjesnik.

Kako doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, nije bilo ni većih intervencija na području Korčule i Orebića.

Budući da su temperature niske i da smo suočeni s većom hladnoćom, pojačano je grijanje na što zapovjednik Simović posebno upozorava. Potrebna je dodatna opreznost prilikom baratanja s grijalicama na struju te posebno na plin kako ne bi došlo do požara.

Iako su danas udari bure nešto manji, temperature su i dalje niske. U gradu Korčuli jutros je u 08:00 sati izmjereno -3,2 stupnja, a do podne temperatura se podigla samo do -2 ! Dodatnog pogoršanja vremena neće biti.

Jučerašnje ludovanje bure zabilježilo je nekoliko Korčulana (Đani Šantek, Marija Šegedin, Mateo Suhot, Tonči Bernetić, Vinka Damjanović) prekrasnim fotografijama.

Izdvojeno

07. srpanj 2020 08:44