StoryEditor
MoreEDUKATIVNA RADIONICA ZA DJECU

Plovidba u prošlost - mala škola baštine Kaštelanskog zaljeva

Piše MGK
6. travnja 2017. - 12:59
kastela010

Muzej grada Kaštela u suradnji s Hrvatskim pomorskim muzejom iz Splita organizira promotivnu edukativnu radionicu "Plovidba u prošlost-mala škola baštine kaštelanskog zaljeva".

Riječ je o edukativnoj radionici koja je namjenjena učenicima viših razreda osnovne škole. Sastoji se od dva dijela. Prvi dio je plovidba povijesnim brodom-trabakulom Rižana s posjetom kaštelu Vitturi i stalnom muzejskom postavu, a drugi dio su arheološke radionice na antičkom nalazištu Sikuli u Resniku.

Tu će učenici će imati priliku sudjelovati u arheološkom istraživanju, odnosno postati će arheolozi pokušavajući pronaći zakopane replike arheoloških artefakata. Za radionicu su pripremljeni posebni pedagoški materijali koji će se moći koristiti i u daljnjoj nastavi. Cilj radionice je upoznati djecu s bogatom pomorskom i arheološkom baštinom Kaštelanskog zaljeva i upozoriti ih na potrebu očuvanja.

Prva radionica će se održati u utorak 11.04., a polazak je sa splitske rive u 9.00 h (ispred lučke kapetanije). Planirani dolazak u Kaštel Lukšić je oko 10 h, a polazak prema Sikulima (Resniku) je oko 10.45.  Tu bi se trebali zadržati do 13,30 h nakon čega slijedi povratak brodom. 

Na prvu radionicu pozivamo medije, ravnatelje škola i učitelje povijesti iz Splitsko-dalmatinske županije kako bi se što bolje promovirao ovaj edukativni timski projekt, koji ćemo nastojati kontinuirano održavati i razvijati u budućnosti.

Izdvojeno