StoryEditor
MoreNovo lice Bonja u Paizu

Novi plažni objekt u Starom Gradu bit će okrenut kulturnom i nautičkom turizmu

Piše Mirko Crnčević
8. ožujka 2017. - 15:33
stari grad01

Nakon što je Ministarstvo turizma Starome Gradu odobrilo 500 tisuća kuna za izradu katastarskog elaborata, te idejnog i izvedbenog projekta izgradnje zamjenskog plažnog objekta na gradskom kupalištu Bonj, uslijedilo je pribavljanje građevne dozvole, a spomenutim novcem financirano je i rušenje postojećeg objekta.

Sada je javnom nabavom za izvođača radova izabrana tvrtka “Marconi inženjering” iz Splita, pa Starograjani očekuju da se i taj projekt napokon okonča i postane dijelom još bolje turističke ponude nego što je današnji Paiz pruža, okrenut prvenstveno kulturnom i nautičkom turizmu.

- Zamjenski objekt zamišljen je u suvremenom arhitektonskom izrazu s ravnim krovom. Investitor je Grad Stari Grad, a građevina s dvije etaže, vrijedna 3.680.142 kuna (bruto), gotovo neprimjetno će se uklopiti u ambijent, dok će okolni platoi u borovoj šumi postati sastavni dio objekta i uređenog kupališta, pa će se kao takvi moći puno kvalitetnije koristiti.

U prizemlju ćemo imati prostore za vaterpolo igralište i naš plivački klub, trafiku/dućan, caffe bar, te javni WC u službi kupališta. Na katu je predviđen objekt restorana s pratećim prostorima i terasom - kazao nam je poteštat Vinko Maroević.

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:55