StoryEditor
MoreRibe kao na dlanu

Novi američki ploter/sonar <em>Echomap Plus 92 sv</em>

Piše Željko Simunić
14. lipnja 2018. - 00:14

U skupinu noviteta američkog Garmina za 2018. ubraja se i ploter/sonar Echomap Plus 92 sv. Ovaj kombinirani uređaj ima dodirni zaslon dijagonale 9 inča na kojem se podaci lako čitaju, čak i po jakom suncu. Sadrži sondu GT-52 za standardni Garmin CHIRP sonar širokog raspona, ali i CHIRP ClearVu i CHIRP SideVu sonare za skeniranje. Amerikanci ističu kako njihov CHIRP ClearVu daje skoro fotografske prikaze sadržaja ispod plovila, a CHIRP SideVu uz precizne detalje prikazuje što se nalazi sa strane plovila pa je lako uočiti strukture, podvodne objekte i ribe. Uređaj je također kompatibilan i s Panoptix svevidećim sonarom, ali se taj kupuje posebno.
Echomap Plus 92 sv već ima osnovnu kartu svijeta, te kompatibilnost s BlueChart g2 HD i Vision kartama. Ugrađeni softver za izradu karata Quickdraw Contours korisniku omogućuje trenutnu izradu vlastitih prilagođenih ribolovnih karata na zaslonu s konturama od 30 cm, i to tijekom lova ribe. Uz pomoć Wi-Fi tehnologije uređaj se može upariti s besplatnom aplikacijom ActiveCaptain za pristup aplikaciji OneChart, pametnim obavijestima, podacima iz Garmin Quickdraw zajednice...
Praktična je stvar i brzospojni nosač za montažu kako bi se uređaj nakon plovidbe lako mogao skinuti. Uz to, priloženi su nosači za montažu na krmeno zrcalo i izvanbrodski motor. Spomenimo i to da podržava NMEA 2000 mrežu za podatke motora, senzore, Fusion-Link audiosustav, autopilote... Garmin Hrvatska uređaj Echomap Plus 92 sv prodaje za 8650 kn, dok sa sondom GT-52 HW-TM košta 10.990 kn. 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 15:04