More Nautika

Fešta jedrenja i druženja

37. Južnodalmatinska regata opravdala sva očekivanja

Fešta jedrenja i druženja

I ova, 37. Južnodalmatinska regata opravdala je sva očekivanja. Za mene je to jedna od najljepših regata, i najboljih. Prolazi kroz pitoreskne predjele. Uvijek je dobro organizirana. I uvijek su vrlo kompetentni brodovi – rekao je profesor doktor Ivan Drinković, vlasnik jedrilice Mareus, ukupnog pobjednika 37. Južnodalmatinske regate održane od 4.- 6. kolovoza. Brod Jedriličarskog kluba Špinut, čije je kormilo držao Luka Jerčić, slavio je od Orebića do Dubrovnika i bio ukupni pobjednik po ORC-u, pa je posadi pripao pokal Atlantske plovidbe, pokrovitelja regate.

Taj sam polazak s Pelješca, preko Mljeta te dolazak u Dubrovnik, gdje je finale, to je zbilja nešto fantastično što svaki jedriličar može poželjeti – opjevao je Drinković Južnodalmtinsku regatu, koja je za njega posebnija jer je tu s Mareusom slavio, ne samo ove godine, već i nekoliko puta prije.

Nakon prve etape najviše zadovoljstva je imao brod Tutta Trieste 2 kormilara Miloša Radonjića iz kotorskog Lahora, koji je prvi ušao u cilj u Pomeni nakon odjedrenih 16 nautičkih milja. Drugi je bio prošlogodišnji pobjednik regate u Open kategoriji Full Pelt kormilara Ante Antunovića (Split), a Orsanov brod Dubrovnik s kormilarom Denisom Vukasom, prošlogodišnji doprvak po Openu i ORC-u, bio je treći. Prva etapa počela je u Orebiću, a plovila se preko Vignja i Korčule do Pomene. Na startu su se našla 43 broda s oko 250 sudionika iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

(CIJELI TEKST DOSTUPAN JE U TISKANOM IZDANJU OTVORENOG MORA BR. 247 I ONLINE PRETPLATNICIMA NA WWW.OTVORENOMORE.COM)​

Naslovnica Nautika