More Nautika

samo za odlikaše

Ova jahta napravljena od karbona, tjedno se iznajmljuje po cijeni od 220 tisuća eura

samo za odlikaše

Jedna od najljepših jahti američkog škvera Palmer Johnson iz linije Supersport, 48 metara dugačka Khalilah, dobila je i poseban video spot za promociju na društvenim mrežama. Na pjesmu Legendary američke rock skupine Welshly Arms složeni su atraktivni kadrovi plovidbe i luksuznog interijera. Za glavnu glumicu u spotu je izabrana francuska manekenka Maeva Denat (28), inače djevojka francuske nogometne legende Davida Ginole (50).

Inače, vlasnik potpuno karbonske jahte je Timur Mohamed koji je zajedno s mladim dizajnerom Berkeleyem Marchem pet godina razrađivao detalje da brod bude potpuno drugačiji od drugih. Zbog zahtjevne tehnike trup i nadgrađe su složeni u Norveškom škveru Brodrene AA i prebačeni u Wisconsin na opremanje. Ukupno je uređeno po pet kabina za goste i posadu.

S dva motora MTU snage 5200 konja zahvaljujući oštrom trimaranskom trupu 490 tona teška Khalilah postiže čak 30 čvorova. Na punom gasu troši tisuću litara, a na 15 čvorova pije samo 159 litara na sat što joj omogućava čak i prelazak Atlantika. Najčešće se može sresti na jugu Francuske gdje je bogataši unajmljuju po cijeni od 220 tisuća eura tjedno.

Naslovnica Nautika