More Nautika

Elastičan i postojan

Akwaflex Marine kit za brtvljenje spojeva i pukotina

Elastičan i postojan

Svi spojevi, a posebno oni između različitih materijala uvijek su kritični i često mogu biti izvor problema s prodorom vode i vlage. Efikasno i dugoročno rješenje takvih problema je jednokomponentni poliuretanski kit Akwaflex Marine. On služi za brtvljenje i lijepljenje horizontalnih i vertikalnih spojeva na brodovima, pri čemu stvara čvrste, ali elastične brtve otporne na temperaturne oscilacije, starenje, mikroorganizme, kemikalije i vodu.

Akwaflex Marine je namijenjen za brtvljenje spojeva oko vrata i prozora, na podovima (drvene palube), u spremnicima vode, te u prostorima za motor... Iznimno dobro i elastično spaja različite standardne materijale koji se koriste u brodogradnji, pa se s njime mogu brtviti plastika, drvo, čelik, aluminij, keramika, beton...

Može se koristiti i ispod vodene linije, a vrlo se jednostavno nanosi pištoljem za kit. Spoj koji se želi zabrtviti očisti se najprije od prašine i nečistoća, a potom se kit uz pomoć pištolja nanosi na sami spoj i odmah obrađuje dok se još nije u potpunosti umrežio. Kupac može birati bijelu, crnu ili sivu boju kita. Akwaflex Marine je pakiran u kartuše od 300 ml, te kobasice od 600 ml. Cijena kartuše u Draco građevinskim apotekama u Splitu, Solinu i Zagrebu iznosi 61,25 kn. 

Naslovnica Nautika