More Nautika

pripreme brodova za predstojeću sezonu

Skil 1144 praktična polirka koja brodu vraća mladost

pripreme brodova za predstojeću sezonu

Približava se vrijeme izvlačenja i pripreme brodova za predstojeću sezonu, a sve važniji dio toga posla je i održavanje gelcoata. Naime, protekom vremena on polako gubi svoj sjaj i na kraju dobiva pomalo otužan matiran izgled, što kvari ukupan dojam cijeloga broda.

Osim toga, matirani gelcoat puno brže na sebe prima prljavštinu nego sjajni, a slabi i njegova zaštitna funkcija. Sve te probleme uspješno rješavaju suvremene polirke, koje će uz prikladno sredstvo za poliranje gelcoatu vratiti mladost i puni sjaj, a zahvaljujući vosku koji se nanese na kraju, značajno mu povećati zaštitno djelovanje, jer će dugo vremena odbijati vodu i nečistoću.

U ovome poslu odličnog saveznika imat ćete u polirki poznate tvrtke Skil s oznakom 1144, koja je idealna za održavanje brodica, jer je zgodna za rukovanje, sa 1200 vati dovoljno snažna za svaki tretman, a uz to uz nju dobivate i set nastavaka promjera 18 cm za svaku fazu procesa poliranja.

Teži 2,7 kg i vrti se maksimalnom brzinom od 3000 o/min. Iako je vrlo kvalitetna, u trgovačkim centrima solinske tvrtke Građa diljem Hrvatske može se kupiti po vrlo povoljnoj cijeni od 557 kuna. Podsjetimo se, Skil je tvrtka osnovana 1924. godine u SAD, ali se od 1996. nalazi u vlasništvu njemačke kompanijne Robert Bosch GmbH.

Naslovnica Nautika