More Nautika

POD JEDRIMA OKO VISA

Jedriličarke iz Frape pobjednice treće PMS regate

POD JEDRIMA OKO VISA

Pobjednice trećeg izdanja "PMS žena" (Povijesni mediteranski skup žena), isključivo ženske regate koju je ovog vikenda organizirao viški Jahting klub Host povodom Međunarodnog dana žena, treći put zaredom su članice Yacht cluba "Frapa" na čelu sa skipericom Tihanom Tadinac. Osim Tadinac u pobjedničkoj posadi jedrile su Petra Zuber, Nevenka Ćuk, Natalia Matošić, Ivona Dražić i Ana Šutej.

Uvođenjem ovoga jedinstvenoga sportskog i jedriličarskog događaja prije tri godine, u kalendar regata u Hrvatskoj, uz obilježavanje Dana žena na poseban način, cilj organizatora bio je obogatiti ponudu otoka Visa i izvan sezone.

Čini se da su u svojoj nakani i uspjeli o čemu svjedoči dolazak na regatu 62 jedriličarke okupljene u 11 posada iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Crne Gore, Italije, Češke, Slovačke, Austrije i Mađarske. Glavni kuhar za sudionice regate bio je poznati književnik i ugostitelj Senko Karuza.

U fotogaleriji smo dodali snimke nastale na panoramskom letu od Trogira do Visa kojim je Božo Vukičević s visine popratio zbivanja na regatnom polju.

Naslovnica Nautika