StoryEditor
MoreSAJAM NAUTIKE ZAPOČINJE 10. TRAVNJA

Na ovogodišnjem 'Croatia Boat Showu' 20 posto više izlagača

8. travnja 2019. - 14:29

Na Zapadnoj obali u Splitu se od 10. do 14. travnja održava 21. međunarodni "Croatia Boat Show", na kojem će se predstaviti 250 izlagača sa 150 plovila.
– Očekujemo 20 posto više izlagača nego prošle godine kada smo, nakon osam godine krize, ponovno počeli rasti. Ponovno ćemo biti jedan od najvećih nautičkih sajmova na svijetu – rekao je organizator sajma Vicenco Blagaić, te najavio da se upravo u "Brodotrogiru" dovršava teglenica površine 2700 kvadrata, na kojoj će se održavati zabavni sadržaji sajma, a na Zapadnu obalu će je dovesti dva "Brodospasova" remorkera.
– Bit će to pravi showroom, a ne suhoparno, samo izlagači i štandovi – poručuje Blagaić i dodaje da posjetitelje očekuje nekoliko večernjih događanja, koje do otvaranja još nije htio otkriti.
Splitski klub olimpijaca u sklopu sajma priredit će proslavu 90. rođendana veslačkog olimpijca Duje Bonačića na kojem će se okupiti 10. travnja, i to baš na Zapadnoj obali, na kojoj su ispisana njihova imena.
– Bit će to iznenađenje za Duju Bonačića, kojemu mozak u 90. godini života radi kao onda kad je osvojio olimpijsku medalju. Tako će ujedno svi splitski olimpijci biti na otvaranju sajma, na ovoj obali koju nema nitko drugi na svijetu – kazao je Josip Reić, tajnik Kluba.
Dožupan Ante Šošić je istaknuo da nautički gosti uvjerljivo više troše od ostalih te je zahvalio organizatoru zbog višestruke koristi koju sajam donosi, a to je produljenje predsezone, brendiranje našeg grada i županije kao nautičkog središta, ugovaranje poslova i predstavljanje domaćih brendova. Ela Žižić, gradska pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam, istaknula je ogromno značenje "Croatia Boat Showa" za Split, koji će opet postati centar nautičkog svijeta, te je gostima i izlagačima zaželjela dobrodošlicu. Nataša Bušić iz Hrvatske gospodarske komore naglasila je da sajam pomaže malim brodograditeljima, jer brodogradnja definitivno ide uz turizam.
- Na tu temu ćemo 11. i 12. travnja u našim prostorima na Matejuški ugostiti sve mjerodavne institucije, ministarstva, udruženja charter tvrtki i brodara... – kazala je. Alijana Vukšić i Joško Stella, direktori gradske i županijske turističke zajednice, istaknuli su važnost sajma za turizam.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 17:54