StoryEditor
MoreNA DUBINI OD 24 METRA

Mladi Splićanin rukama uhvatio zubaca od tri kilograma! 'Cara' je držao iza glave, priznaje da ga je bilo strah ugriza; Pogledajte video podvodne avanture

Piše PSD
24. listopada 2019. - 10:55
olupina_taranto1-270517.JPG

Pravu avanturu sa zubacem teškim tri kilograma doživio je u utorak mladi Splićanin Boris Milošić. Kako je 23-godišnjak, koji, važno je napomenuti, od 14. trenira ronjenje na dah,  ispričao za morski.hr, sve se odvilo na dubini od 24 metra. Sasvim slučajno ovaj put je na lokaciju gdje roni ponio pušku, a kapitalca je ugledao nakon više od dvije minute te ga okrznuo. Kako se riba panično micala, tako se uspjela istrgnuti, a onda ju je uhvatio golim rukama.

Ispričao je kako je sp prijeteljem otišao roniti na dah, čisto iz zabave, kad je uočio zubace.

- Zaronio sam na dubinu od 24 m, gdje sam se sakrio u posidoniji gledajući u pravcu juga. Prošle su skoro dvije minute, a zubaci su se okretali u krug u daljini. Odjednom se jedan zubatac odlučio krenuti prema meni i okrenuo se tek na samom rubu dometa puške. Opalio sam prekidač, strijela je samo djelomično penetrirala ribu u blizini kičme. Kako se počela panično micati, strijela se otkačila.

Dezorijentirana i malo ozlijeđena riba, brzo se vrtila u krug, pa sam prema njoj krenuo velikom brzinom, pokušavajući je uhvatiti rukama. Uhvatio sam je prvim pokušajem čvrstim zagrljajem, kako ne bi mogla pobjeći. Nije je bilo lako držati na mjestu, jer je skliska i svom snagom se pokušala osloboditi. A bilo me je i donekle strah ugriza, jer sam ju morao držati na rubu glave, gdje su joj usta. Zaron nije bio pretjerano dug – oko dvije i pol minute, ali je bio rizičan pothvat, koji sigurno ne bi učinio kad bi ronio sam. Sigurnost je bitnija od bilo koje ribe – prepričo je svoj doživljaj Boris Milošić za morski.hr. 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 18:21