StoryEditor
Morebravo za posadu!

Manevar koji će ući u anale jadranske plovidbe: pogledajte kako je 'Korčula' akoštala na hvarsku rivu

6. ožujka 2017. - 12:36
mt__korcula__hvar-050317-1

Budući da su srednjodalmatinski škoji, osobito zimi, zbog nevremena vrlo često odsječeni od svijeta početkom siječnja smo imali pravu vijest kada je trajekt 'Lastovo' s linije Ubli - Vela Luka - Split (br. 604) nakon jednog desetljeća prvi put pristao u Hvaru i ukrcao putnike za Split.

Time se zapravo obistinila najava Otočnog sabora o takvoj mogućnosti, premda su se Hvarani za nju godinama bezuspješno zalagali, no brod u obrnutom smjeru naprosto nikada nije dotaknuo hvarsku rivu.Naravno, nikome nije jasno zašto se to ne čini, međutim, jučerašnji dan će ipak ući u anale jadranske plovidbe. Trajekt 'Korčula' riječke "Jadrolinije" koji je iz Splita prema Veloj luci i Ublima krenuo u 18 sati pristao je oko 19.30 sati u hvarski porat da bi 'pokupio' grupu otočana koja je putovala na medicinsku rehabilitaciju u specijalnu bolnicu "Kalos" u Veloj Luci.

Prema tome, bravo za posadu 'Korčule', bravo i za hvarske privezivače koji su putnicima pomogli unijeti prtljagu na brod, sve se može kada ima dobre volje, možda je ovo doista nova stranica suživota onih koji pružaju usluge prijevoza i žitelja naših otoka.

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 05:47