StoryEditor
MoreNeki drugi svijet

Ljepote Jadrana kakve još niste doživjeli: fascinantni prizori otkrivaju kakva se čudesa kriju pod morem oko naših otoka

Piše PSD
15. svibnja 2018. - 18:51
Rui Bernardo - Best of Show01. Rui Bernardo - BEST OF SHOW.JPG

Prirodne ljepote Jadrana po tko zna koji put su se našle u centru pažnje europske javnosti, ovoga puta povodom natjecanja u podvodnoj fotografiji. Riječ je o sad već prestižnom, 3. Maresovom Photo maraton kupu, a rezultati koje su natjecatelji podijelili s javnošću uistinu ostavljaju bez daha.

Fotografije su natjecatelji iz ukupno deset europskih zemalja (Italije, Njemačke, Nizozemske, Portugala, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, Švicarske i Hrvatske) snimali na mikrolokacijama otoka Cresa i Plavnika. Radi se o prostoru jugozapadnog akvatorija otoka Krka, a lokacija je kao stvorena za ovakve pothvate. 

Kandidati su većinom reprezentativci svojih zemalja i renomirani podvodni fotografi, a neki su na lokaciju stigli sedam dana prije samog natjecanja, kako bi istražili prostor akvatorija. Natjecanje se odvijalo u tri kategorije: riba, macro i ambijent, a koliko je borba bila 'tijesna' posvjedočili su nam i suci, Goran Butajla, Milan Tomažin i Gianni Pecchiari.

Ukupni pobjednik 3.Mares UWPMa je Slovenac Grega Verč. Drugo mjesto zauzeo je Portugalac Rui Bernardo, a treće Talijan Fabio Iardino. Poretku unatoč, Portugalac je na koncu ponio nagradu za najbolju fotografiju, a sve radove najbolje plasiranih možete pogledati u našoj fotogaleriji.

U sklopu 3. Mares UWPM kupa održano je i svečano proglašenje online natjecanja 6. Mares Photo maratona. Online, za razliku od live natjecanja, dozvoljava autorima da svoje podvodne fotografije snimljene bilo gdje u svijetu pošalju na natječaj. I ovo natjecanje prepoznato je po svojoj kvaliteti i svakako se nalazi među pet najprestižnijih natjecanja te vrste u svijetu. Ohrabruje da iz godine u godinu raste masovnost, a kvaliteta fotografija je odavno na vrhunskom nivou. Ove godine na natječaju je sudjelovalo 350 natjecatelja iz 46 zemalja. U galeriji Toš u Puntu postavljena je i izložba nagrađenih fotografija s natjecanja.

#3. MARESOV PHOTO MARATON KUP#PODVODNE FOTOGRAFIJE

Izdvojeno

08. srpanj 2020 16:43