StoryEditor
MoreVELIKA ADVENTSKA FEŠTA U PAKOŠTANIMA

Lignjolov, morske delicije, Marijan Ban i Diktatori...

Piše Zadarski.hr
7. prosinca 2016. - 16:29

Športsko ribolovno društvo Pakoštane i ove godine organizira Veliku adventsku feštu LIGNJOLOV - 2. Otvoreno prvenstvo u lovu na lignje, koje će se održati 10. prosinca (subota) 2016. godine u centru mjesta Pakoštane.

Ovogodišnji Lignjolov bit će još sadržajniji i bogatiji u odnosu na prošlogodišnji koji je po broju prijavljenih ekipa od čak njih 78 te broju od 234 sudionika proglašen najuspješnijim prvenstvom u lovu na lignje u Hrvatskoj!

Uz bogat cjelodnevni program sa naglaskom na vaganje ulova i nagrađivanje pobjednika posebno ističemo večernji program uz gastro doživljaj gdje će cijelo mjesto kuhati, roštiljati, peči, pripremati kolače za sve sudionike i posjetitelje Pakoštana.

Od spize izdvajamo riblje specijalitete - friško ulovljene lignje na žaru, tunu na žaru, bakalar, rižoto... koji se kuhaju i pripremaju na otvorenome na desecima roštilja, velikih teća, tećica, velikoj tavi… a kojima ŠPR Pakoštane zajedno sa cijelim mjestom časti sve posjetitelje. Zabavu će dodatno zagrijati koncert Marijana Bana i Diktatora.

U potporu su uključeni svi: Općinu Pakoštane, TZO Pakoštane, obrti, ugostiteljski i turistički subjekte a posebno ističemo naše mještane Pakoštana koji sa iščekivanjem očekuju ovogodišnji Lignjov, koji se prometnuo u događaj o kojem se priča cijelu godinu.

Adventski duh manifestaciji daje i činjenica da ista ima humanitarni karakter.

P R O G R A M 2. Otvorenog prvenstvo u lovu na lignje Pakoštane 2016.
9:00 - Priprema marende za sve sudionike
10:00 - Početak prijava za Lignjolov
11:00 - „ Božićno drvce pod morem“
12:00 - Dječja biciklijada „ Mali ribar“
13:45 - Zatvaranje prijava za lignjolov
14:00 - Isplovljavanje/ početak lova
17:30 - Povratak/ završetak lova
17:45 - Vaganje
19:00 - Večera/VELIKA FEŠTA OD SPIZE
20:00 - Zabavni program/Proglašenje pobjednika, dodjela nagrada, lutrija
Koncert: MARIJAN BAN I DIKTATORI

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 03:38