StoryEditor
MoreDRUGA FAZA RADOVA

Jelsa: novi lukobran do travnja

Piše Mirko Crnčević
5. siječnja 2017. - 12:56

Druga faza radova na produženju lukobrana Kanun u Jelsi, gdje će se s vremenom premjestiti katamaransko pristanište, a s vanjske strane urediti plaža, teče prema zacrtanoj dinamici.

Radnici "Obrta građevinarstva Krešo Gabrić" već na početku ove godine rade punom parom, velikom dizalicom postavljaju betonske blokove u more, tako da bi za nekoliko dana, prema riječima općinskog načelnika Nikše Peronje, s gradnjom trebali "izići na suho". Tada će sve skupa biti puno lakše, a radove će u potpunosti zgotoviti do 1. travnja 2017..

Prema tome, mještani, ugostitelji i gosti mogu biti mirni, situacija će zasigurno biti puno bolja nego lani - u 2017. ih očekuje prava pomorska renesansa, a ohrabrujuće je i to što se uskoro (nakon blagdana Sveta tri kralja) u Jelsu vraćaju i djelatnici splitske "Skladgradnje".

Oni će, sa svojim podizvođačima, dovršiti drugu fazu sanacije operativne obale u centru mjesta koja se urušila tijekom ožujka 2015. Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstvo pomorstva i Općina u obnovu jelšanske luke ulažu čak 24 milijuna kuna. 

Izdvojeno

09. srpanj 2020 08:13