StoryEditor
Moreod 4. do 7. travnja

Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam nautičkih atrakcija sele na novu lokaciju: u marini 'Kaštela' predstavit će se gotovo stotinu izlagača

29. ožujka 2019. - 12:51

Nakon deset godina održavanja u općini Podstrana uz hotel "Le Meridien Lav", 11. po redu Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam nautičkih atrakcija ove se godine sele na novu lokaciju.

Radi se o Marini Kaštela, gdje će se u periodu od 4. do 7. travnja predstaviti gotovo 100 izlagača iz Hrvatske i drugih europskih zemalja.

Bogati program ovogodišnje manifestacije predstavljen je na jučerašnjoj konferenciji za medije, nakon koje je prezentiran i najveći proizvedeni gumenjak u Hrvatskoj, dug čak 15 metara.

- Raduje nas što smo od vlasnika Marine Kaštela, kapetana Joška Berketa kao domaćina i gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića dobili puno razumijevanje i potporu, u nastojanju da s ovim manifestacijama na ovoj prekrasnoj lokaciji uđemo u drugo desetljeće postojanja s novom energijom.

Javnost nas od samih početaka uspoređuje s nautičkim sajmovima, iako smo mi sasvim drukčije koncipiran događaj. Počevši od besplatnog ulaza za posjetitelje do načina prezentacije plovila, opreme i turističke ponude, sve je usmjereno ka tome da se razvijamo kao manifestacija doživljaja i privlačno mjesto posjeta za cijelu obitelj.

Ova nova lokacija održavanja tom će cilju svakako doprinijeti - rekao je na početku predsjednik Udruge DHMB Damir Skelin, te dodao da će brojne kaštelanske humanitarne i druge udruge predstaviti svoj rad za trajanja ovih manifestacija, dok će DVD Kaštel Gomilica svoj doprinos dati i na samom otvaranju pokaznom vježbom na moru GOMILICA 2019.

Gradonačelnik Denis Ivanović je istaknuo da je dolazak dvije ovakve manifestacije u grad Kaštela još jedna potvrda da se Kaštela kao destinacija sve više prepoznaju i razvijaju, i u nautičkom i u turističkom smislu, dok je Joško Berket kazao:

- Izražavam iskrenu dobrodošlicu Hrvatskim danima male brodogradnje i Sajmu turističkih atrakcija. Odluku o domaćinstvu ovim manifestacijama mi nije bilo teško donijeti jer u njima vidim priliku za novi iskorak Grada Kaštela i Marine Kaštela.

- Svaki prvi put je povezan s mnoštvom izazova, kojima smo uspješno odoljeli. Vjerujem da će svako sljedeće izdanje ovih sajmova na ovom našem prostoru biti sve bolje, uspješnije i ponudom raskošnije - dodao je Berket.

Prema riječima Kaštelanina Branimira Matijace, koordinatora ovog projekta i jednog od osnivača, odličan odaziv hrvatskih brodograditelja ni ove godine neće izostati, a još više raduje što su i strani brodograditelji, kojima je prvi put omogućeno izlaganje, objeručke tu mogućnost prihvatili.

Tako će posjetitelji koji pohode ovaj događaj prvi put na njemu moći vidjeti brandove kao što su Marinello boats, Galeon Yachts, Beneteau Seascape, Vali i Salmeri plovila.

Nakon završetka konferencije za novinare nazočni su mogli pogledati i najveći hrvatski komercijalni gumenjak GREAT WHITE.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 05:49