StoryEditor
MoreGARMIN

GPSMAP 86S je svestrani nautički ručni uređaj s učitanom osnovnom kartom svijeta

Piše Ž. S.
17. lipnja 2020. - 09:05
GARMIN RUČNI

U novitete američkog Garmina za 2020. spada GPSMAP 86s, praktični nautički ručni uređaj s prethodno učitanom osnovnom kartom svijeta. Podrazumijeva se kako je vodootporan, ali će i plutati ako slučajno završi u moru. Ima ekran veličine 3 inča, a iz Garmina tvrde da je čitljiv i na jakom suncu. Uređaj služi za prenošenje podataka o plovilu s kompatibilnih plotera i instrumenata u smislu objedinjenja podataka nautičkog sustava.
Na njemu se dakle vide podaci o plovilu u stvarnom vremenu što je vrlo korisno. Djeluje također kao daljinski upravljač za praktično upravljanje Garmin autopilotom i odabranim Fusion nautičkim audiouređajima. Podržava opcijske BlueChart g3 karte i ima prilagodljivi GPS filtar koji izjednačuje pokazatelje brzine i smjera preko valova. Detaljne konture omogućuju prikaz do 30 cm za precizniji prikaz struktura dna. Ovaj ručni uređaj se može upariti s kompatibilnim pametnim telefonom radi primanja pametnih obavijesti.
Nudi Wi-Fi povezivanje, ANT+ tehnologiju i Bluetooth bežičnu vezu. Interna, punjiva litijska baterija osigurava do 40 sati rada kada uređaj radi u načinu praćenja svakih 10 minuta za duga putovanja. Uređaj također možete sinkronizirati s portalom Garmin Explore za upravljanje omiljenim točkama, tragovima i rutama u oblaku. Ručni model 86s po cijeni od 3090 kn prodaje tvrtka Garmin Hrvatska. Spomenimo i to kako je ovaj uređaj u svojoj kategoriji dobio prestižnu nagradu DAME na proteklom sajmu METS. (Ž. S.)

#GARMIN

Izdvojeno

09. srpanj 2020 11:11