StoryEditor
MorePLUTAO ŠEST SATI

Dvadesetgodišnjeg ribara sabljarka povukla iz broda u ocean

Piše Hina
4. siječnja 2017. - 14:12
ribolovac1

Mladi ribar koji se zatekao sam u brodu daleko od zapadne australske obale preživio je više od pet sati u moru, pošto ga je iz barke povukla ogromna sabljarka, izvijestili su njegovi spasioci. 

Dvadesetgodišnji Novozelanđanin krenuo je u ribolov sam, isploviviši oko 22 km od obale kada mu se za udicu uhvatila velika sabljarka. 

Pojedini primjerci sabljarke mogu težiti i do 400 kilograma, a te vrste izdržljive ribe i nezainteresirani za ihtiologiju sjećaju se iz Hemingwayeva klasika "Starac i more". 

Mladić nije uspio uloviti veliku sabljarku jer je bila toliko snažna da ga je povukla iz broda u ocean. Zbog iznimno jakih morskih struja mladi ribar nije se uspio ponovno ukrcati u brod koji je u međuvremenu otplutao.

Dojavu o praznome brodu nasred oceana obalnoj je straži uputio drugi ribar.

Mladić, koji je u oceanu plutao gotovo šest sati "imao je ogromnu sreću" što su ga spasilačke ekipe pronašle tako daleko od obale, kazao je voditelj spasilaca iz grada Exmoutha, od Pertha udaljenog oko 12000 km, Rusty Ellis.

On je ribare upozorio na potrebu povećanog opreza kada isplovljavaju daleko od obale, osobito na mjesta gdje su morske struje snažne te savjetuje odlazak u ribolov u paru. 

Dvadesetgodišnji ribar je u šoku, iscrpljen i hipotermičan prevezen u najbližu bolnicu. 

Izdvojeno

08. srpanj 2020 09:44