StoryEditor
MoreICEY TEK

Dual Lid 90 L je pasivna prijenosna ledenica sa sustavom dvostrukog otvaranja

Piše Ž. S.
14. srpnja 2020. - 09:05
ICEY TEK

Australske ICEY TEK prijenosne ledenice spadaju u premium klasu ove vrste proizvoda. Za razliku od drugih hladnjaka, nije im potrebna struja, nego su pasivne i hladnoću u unutrašnjosti mogu održavati i do 10 dana. Razlog tome su njihove najbolje izolacijske karakteristike koje se trenutno mogu pronaći na tržištu. Naime, bočne stranice, pod i poklopci imaju debljinu do 40 mm, pa će bloku leda osigurati postojanost i do 10 dana. A koliko su jacere važnje ljeti tijekom kraće plovidbe, duže đite ili ribolova, ne treba nikome posebno objašnjavati. No, zbog svojstva čuvanja hrane i pića hladnima, poslužiti će i onima što vole kampiranje ili roštiljanje.
U novije modele ICEY TEK-a spada frižider Dual Lid 90L. Sami naziv sugerira kako je ledenica kapaciteta 90 litara, a sistem dvostrukog (Dual) otvaranja čini je još praktičnijom i korisnijom. Gornja strana je predviđena za sjedenje, no sastoji se od dva poklopca. Na taj način se teoretski na jednoj strani sjedi, dok se druga strana može otvoriti, te iz nje uzeti piće ili hrana. Jacera ima kopče velike izdržljivosti koje su izuzetno otporne na salinitet i UV zrake, a svakako vrijedi istaknuti da su na njoj, radi lakšeg transporta, i dvije konop-ručke velike nosivosti budući da će izdržati težinu od 500 kg.
Prijenosna ledenica ima lijevi i desni čep za drenažu unutrašnjosti, te termovarene šarke ojačane sa 6 inoks vijaka. Australci ističu kako njihova jecera zimi po želji po želji korisnika stvari može održavati i toplima. - Ako se nalazi na izravnoj sunčevoj svjetlosti na temperaturama iznad 22 stupnja Celzija, imati će ista svojstva zadržavanja topline kao i pećnica prije zagrijavanja – navode oni.
Prazna Dual Lid 90L jacera teži 14 kg, vanjske dimenzije su joj 470 x 930 x470 mm, s time da su unutrašnji gabariti 330 x 770 x 360 mm. Ima dakle dvostruku izolaciju, bijelu unutrašnjost za hranu, kao i mogućnost zaključavanja. Štoviše, kupcu na raspolaganju stoji širok izbor boja, kao i jastuka za sjedenje. Usto su u ponudi tzv. ICEY TEK Gel Pack-ovi koji će produljiti trajanje leda, te omogućiti još kvalitetnije održavanje temperature u ljetnim mjesecima.
A koliko su Australci sigurni u kvalitetu svojih jacera, vjerojatno najbolje govori podatak kako nude 5 Year No Fear jamstvo duljine 5 godina. ICEY TEK prijenosni pasivni frižider Dual Lid 90L po cijeni od 2300 kn kod nas prodaje zagrebačka tvrtka Frigo Marine. (Ž. S.)

You Tube prezentacija:
https://www.youtube.com/watch?v=aGMFxnrORwA

 

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 05:06