StoryEditor
MorePELJEŠKA POSADA POBJEDNIK JE 'BIG GAMEA KOMIŽA 2018.'

Došli, ulovili, pobijedili! Tim 'Lica', dobio vizu za odlazak na svjetsku smotru najboljih 'biggejmaša' u Kostariku 

23. srpnja 2018. - 00:45

Došli prvi put, ulovili i pobijedili – novi je opis ekipe broda "Lica" kapetana Željana Miloševića koja je u svojem premijernom nastupu na natjecanju u ribolovu na velike trofeje odmah i uzela titulu najboljih na "Big gameu Komiža 2018.".
Nakon tri ribolovna dana u komiškom akvatoriju, posada 64-godišnjeg Pelješčanina iz Janjine, u sastavu Igor Zdenjak, Mateo Milošević, Nikola Franjić i Krešimir Zdenjak, imala je ukupno 16 tuna, od kojih su 13 pustili po sistemu "ulovi i pusti", dok su tri morske ljepotice i izvukli na palubu. Nakon vaganja i zbrajanja bodova, oni su sa 4172,1 poenom bili najuspješniji među flotom od 35 brodova i posadama iz devet zemalja: Italije, Slovenije, Rusije, Ukrajine, Slovačke, SAD-a, Češke, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.
Svoj je "početnički" ribolov tim "Lica", osim bogatim nagradama, okrunio i dobivenom vizom za odlazak na svjetsku smotru najboljih "biggejmaša" koja se održava u travnju 2019. u Kostarici. Drugo mjesto ove značajne sportsko-turističke manifestacije osvojila je ekipa "To-Mo" Bruna Dragičevića, a s njim su još lovili Dražen Horvat, Gordan Govorčinović i Velimir Orešković, koji su na udici imali devet tuna, ali i jednog igluna, te su s 2479 bodova bili bolji od trećeplasiranog tima "Petiva" Joška Čupića, koji je s Joškom Perčinićem, Borisom Pičuljanom i Marko Luićem ulovio i pustio devet tuna, a jednu je izvukao na kopno, što mu je donijelo 2443,5 bodova.
Tijekom svečanog proglašenja i uručenja nagrada najuspješnijima, nagrađena je i ekipa koja se diči trofejnom tunom od 63,5 kilograma, a to je još jedan tim s Pelješca, iz Potomlja, "Ponta od takujina" Mate Violića.
No, moramo priznati da je mnogobrojna publika koja je na komiškoj rivi, ispod Komune, pozdravila ribolovce najviše pljeska dala djeci! Trideset četiri mališana u dobi do 14 godina sudjelovala su u "little gameu". Lovile su djevojčice i dječaci iz tri falkuše, a najbolji su i nagrađeni: Niko Martinis, Marin Jurica Jončić, Ivano Britvić, Anđela Tokić i Anisa Martinis.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 05:13