StoryEditor
MoreU POREČU OD 22.-24. STUDENOGA

Cijela ribarska zajednica na 13. CROFISH-u

Piše PSD.
19. studenog 2019. - 16:12

Crofish - međunarodni sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi osim u nazivu raste i u sadržaju pa u svom 13. izdanju nudi vrlo bogat izložbeni i edukacijski program. Od 22. do 24. studenoga u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, te na gradskoj rivi predstavit će se 95 izlagača iz pet zemalja. Jedinstveni događaj takve vrste u Hrvatskoj obuhvaća cjelokupni sektor ribarstva, kompletnu opremu za profesionalni i sportski ribolov, ribarska plovila i nautičku opremu.
Uz okupljanje zainteresiranih gospodarstvenika iz domene ribarstva i akvakulture, a u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje, ciljevi sajma su jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta ribarstva, izgradnja ribarske infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza, te povećanje konkurentnosti ribara.
Značaju ovog sajma značajno će pridonijeti stručna predavanja o aktualnom stanju i perspektivi hrvatskog ribarstva, invazivnim vrstama, novim tehnologijama i međugraničnoj suradnji. U sklopu manifestacije održat će se svakodnevni kuharski program sa srdelama, pedočima i ribljim brodetom po promotivnim cijenama, a zainteresirani za ronjenje moći će pogledati i zanimljivu podvodnu izložbu fotografa Marijana Radovića. U akvatoriju Poreča održat će se i jedriličarska regata za optimiste, te natjecanje u podvodnom ribolovu.
Ulaz na sve manifestacije je besplatan, a više informacije može se pronaći na internetskoj stranici www.crofish.eu

Izdvojeno

05. srpanj 2020 12:11