StoryEditor
MorePROJEKT OD 20 MILIJUNA KUNA

Bilice u Stublju dobit će 250 vezova

Piše D.R.
6. travnja 2017. - 15:50

Šibensko-kninski župan Goran Pauk je sa suradnicima i u pratnji načelnika općine Bilice Josipa Ćalete obišao završetak radova na dijelu obalnog zida u uvali Stubalj. Vrijednost projekta uređenja uvale Stubalj u Bilicama iznosi 20 milijuna kuna. Radovi su započeli 2015. godine, a dovršetkom ovog projekta osigurat će se oko 200 komunalnih i 50 tranzitnih vezova.

– Veliko mi je zadovoljstvo što zajedničkim snagama realiziramo kapitalne projekte, kao što je ovaj koji je za Općinu Bilice od ogromne važnosti. Ovo je tek prva faza projekta, a već sada je omogućeno privezište za tridesetak brodova. U konačnici, kad cijeli projekt završi, ovdje će se moći vezati dvjestotinjak brodova. Osim što će građani dobiti privezište za svoje brodove, ovaj projekt omogućit će razvoj turizma i potpuno promijeniti vizuru Bilica – kazao je župan Goran Pauk.

U projekt je do sada uloženo tri milijuna kuna, od čega su po milijun kuna osigurali Ministarstvo mora, Šibensko-kninska županija i Lučka uprava Šibensko-kninske županije.

– Bilice su na moru, a nemaju rivu; to nam je ustvari bio okidač da krenemo u ovaj projekt. Od samog njegova početka imamo pomoć i potporu Županije. Napravljen je i projekt za preostali dio uvale, a mi ćemo se truditi namaknuti sredstva i nastavljamo raditi na njemu – kazao je Željko Dulibić, ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

U 2017. godini nastavljeni su radovi, koji su vrijedni 800.000 kuna. Od toga je 500.000 kuna osigurala Lučka uprava Šibensko-kninske županije, a 300.000 kuna osigurala je Šibensko-kninska županija.

– Ovaj je projekt za nas od izrazite važnosti i želim zahvaliti županu i Lučkoj upravi što su to prepoznali i omogućili uređenje uvale Stubalj. Naša okrenutost turizmu već sada daje rezultate. Ovo je luka otvorena za javni promet i siguran sam da će se sve više turista zaustavljati u Bilicama jer im imamo što pokazati – kazao je načelnik općine Bilice Josip Ćaleta.

Izdvojeno