Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Hrvatska će pobijediti Tursku, a Italija Izrael u gostima

markov x

Kolumnu koju čitate "protegnut" ćemo do ponedjeljka kada Hrvatska pred praznim tribinama igra svoju prvu utakmicu kvalifikacija za odlazaka na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Prošli uradak je bio za zaborav, a u ovoj kolumni će biti problem izbalansirati što igrati na reprezentacije koje su umorne, a neke su doživjele i teške kadrovske promjene odlaskom nogometne gerijatrije i dolaskom mladih. 

Igram na pobjedu Austrije protiv Gruzije jer nakon "debakla" na EP u Francuskoj Austrijanci su upalili alarme. Igranje na Alabu koji nije vezni pokazalo se promašajem, a ni glavni igrači gostiju nisu baš u nekoj formi (naprimjer Arnautović u Stoke Cityu). No, i takvi će biti dovoljni da pobjede (ajmo se zadržati na atributu) - neinventivne domaćine.

Hrvatska će pobjediti Tursku iz koje je bosporski vjetar otpuhao Ardu Turana i ostale velikane, ali to neće ići baš tako lako, pogotovo ako ne bude igrao Rakitić. Ali što drugo igrati nego jedinicu u praznom dvorištu.

Nakon što su ih Francuzi nakantali u prijateljskoj utakmci u četvrtak, Talijani se moraju trgnuti i krenuti po tri boda na gostovanju protiv Izraela. Tu igram na njihovu pobjedu. Dosta je kod "Azzura" igrača koji ne djeluju baš zainteresirano za nošenje nacionalnog dresa, pa nije isključeno da na ovoj utakmici novi izbornik Italije Giampiero Ventura malo pročisti kadar, kao što je napravio Turčin Terim.

Ukrajina koja je razočarala dočekuje Island koji je oduševio na EP u Francuskoj. Između opcije na pobjedu gostiju i opcije na više od dva gola, odlučujem se za ovo potonje. Konoplyanka želi otići iz Seville, ni druge njegove kolege ne stoje baš dobro u inozemnim klubovima, u repki je puno starih igrača i između ukrajinske letargije i islanske mladosti dao bi prednost islanđanima, ali ipak mislim da je bolja opcija više od dva gola.

Albanija koja samo igrački i voljno raste će pobjediti Makedoniju gdje se javljau slični problemi kao kod Ukrajinaca i Talijana.

Pet u glavu

1. Gruzija- Austrija 2
2. Hrvatska- Turska 1
3. Izrael- Italija 2
4. Ukrajina- Island više od dva gola
5. Albanija - Makedonija 1

SRETNO!

Naslovnica Markov X