Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

CSKA osvaja ruski superkup u vikendu siromašnom dobrim parovima

markov x

Ovaj vikend nemam nekih velikiih utakmica na izboru osim ruskog superkupa gdje se sastaju CSKA i Zenit. Mnogi drugi klubovi na koje bih igrao imali su obaveze tijekom srijede i četvrtka u predkolima Europske lige i preumorni su da bih u njih bio siguran.

Nakon pobjede u Puli,renovirani i preporođeni Osijek će krenuti po bodove i u Zaprešiću. To će im biti puno teže za ostvariti nego protiv Istre pa na ovoj utakmici igram opciju dva do tri gola. Zaprešićani neće srljati, a Osijek hoće jer se želi dokazati i novim gazdama i svojoj publici željnoj rezultata. Niti su po meni Zaprešićani glavni kandidati za ispadanje, niti je Osijek baš toliko moćan kao što izgleda. Između X i ove opcije,.odlučujem se za dva do tri gola.

Na utakmcii Superkupa Rusije igram na pobjedu CSKA protiv Zenita mada mi za takvu opciju ne daju pravo  Zenitovi rezultati iz pripremnog perioda. Pobijedili su Monaco,Sporting i Basel i izgubili samo jednu utakmicu protiv Lyona. Svi klubovi koje su pobijedili igrali su bez stožernih igrača koji su odmarali nakon nastupa na EURO-u ili Copa Americi. Stožerni igrači CSKA su pomalo umorni od neuspješnog EURO-a i oni bi najradije da su i sada na odmoru, ali je istina da su godinama zajedno i uigrani, s čeličnom obranom. Zenitu osim operiranog Dannya nedostaju još tri igrača.

Diosgyor će u mađarskom prvenstvu pokušati pobijediti Ujpest jer su u dobroj formi, a u gostima su u prvom kolu golovima Istvana Bognara doslovce pregazili Videoton. Ujepst je kući izgubio od Honveda i tražit će iskupljenje u gostima pa na toj utakmici igram opciju više od dva gola.

Povratnik Silkerborg u danskom prvenstvu igra protiv Brondbya i tu igram opciju dva do tri gola. Bit će to teška, tvrda utakmica koju bi radije odigrao na tiketu nego je gledao uživo.

I na kraju ostavljam utakmicu između umorne Lokomotive i RNK Splita gdje igram neriješeno. Novi trener Splita Vjekoslav Lokica je davno trebao dobiti šansu da se kao trener okuša u Hajduku, a kamo li ne u Splitu, ali veliki majstori HNS-a i lobisti su ga stalno izguravali. Ovo je Lokici veliki motiv u trenerskoj karijeri no činjenica je da  ima oskudan,loše selektiran i nezadovoljan igrački  kadar kojeg će on ipak uspjeit toliko motiivrati da će Split "ćapati" neriješeno.

Pet u glavu

1. Inter - Osijek dva do tri gola
2. CSKA - Zenit  1
3. Diosgyor - Ujpest više od dva gola
4. Silkerborg - Brondby 2
5. Lokomotiva - Split X

Sretno!

Naslovnica Markov X