Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Igram na pobjedu Francuske protiv Portugala, ali...

Ovom kolumnom opraštamo se od Europskog prvenstva u Francuskoj i u njoj će biti samo finalni par s ovog natjecanja. No ne opraštamo se od vas dragi čitatelji jer će kolumna nastaviti izlaziti, a ostala četiri mjesta popunit ćemo sa manje atraktivnim parovima.

Taraz, nekada slavni klub iz Kazahstana ove godine muku muči sa rezultatima i atmosferom. Dolazi im u goste Irtysh iz Pavlodara koji gubi trku za prvo mjesto, a na ovo gostovanje idu bez četiri ozljeđena igrača.Čak je i bivši stoper Željezničara pouzdani Semir Kerla ozlijeđen pa gosti dolaze bez pola obrane i veznog reda.

Na ovoj utakmici igram opciju 1X na domaćina. Koeficijent, za one hrabrije koji se usude igrati na pobjedu Taraza je 4.25, ali ja se odlučujem na mirniju opciju.

Nagoya Grampus u drugoj fazi japanske prve lige dočekuje Kawasaki Frontale. Slabašni domaćini teško će se oduprijeti kontrama gostiju i tu igram dvojku.

U nedjelju nas čeka finale Eura i utakmica Portugal - Francuska. Radi pravde i Boga igram na pobjedu Francuza koja ipak igraju na krilima dva grača Griezmanna i Gioruda. Obje ekipe stavično dobro pokrivaju prostor protivnika i tu neće biti puno mašte i širine. Portugalci su svoje anomalije sa "buđenjem" igrača riješili već u prvim utakmicama dok u francuskim redovima ima još spavača.

Payet je padao ako se prvenstvo domicalo, a Pogba se iz stanja drijemanja ubacio barem u stanje zainteresiranosti, a Kante koji je pokazivao najbolje igre izgubio je mjesto u momčadi. Ako misle ostvariti pobjedu, "galski pijetlovi" moraju podići krijestu da bi pobjedili jer im publika, Griezmann i Giroud neće biti dovoljni. Ipak igram na njihovu pobjedu.

Na utakmici korejske lige između Jeonbuk Motorsa i Pohang Steelersa igram na opciju - više od dva gola. Domaćini, bivši klub Krune Lovreka jure titulu, a gosti igraju otvoreno te ostavljaju relativno dobar utisak jer ne skidaju gaće pred nijednim protivnikom, a do sada su znali zagorčati život mnogima (nedavno neočekivano pobjedili Seoula i Seongnama).

Na utakmici korejskih gradskih rivala Suwon Bluewingsa i mlađeg Suwon Citya igram opciju dva do tri gola. Domaćini ne mogu puno gore na tablici, a mlađi brat se bori za opstanak. Ova opcija mi se čini lako ostvariva u opreznoj i kontroliranoj utakmici.

Pet u glavu:

1.Taraz - Irtysh Pavlodar 1X
2. Nagoya grampus - Kawasaki Frontale 2
3. Portugal - Francuska 2
4. Jeonbuk Mootors- Pohang Steelers više do 2 gola
5. Suwon Bluewings - Suwon City dva do tri gola

SRETNO!

Naslovnica Markov X