Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Do sada nismo dobro prolazili s Portugalom, ali ovaj put hoćemo

markov x

Dva pogođena od pet ponuđenih parova i nije nešto sa čime se mogu pohvaliti u prošloj kolumni. No, tješi me da su naši Hrvati prvi u skupini, i da su veličanstveno zakoračili u osminu finala Europskog prvenstva pa je moj uradak manje bitan od njihovog.

Na utakmci Hrvatska - Portugal igram jedinicu, iako nam je Portugal uvijek bio težak protivnik na velikim natjecanjima s kojim nikako nismo izlazili na kraj. Bogohulno bi bilo da na ovoj utakmici igram bilo što drugo osim naše pobjede protiv Portugala kada su Perija i društvo uhvatili "pobjedinički ritam da te pitam", meljući i najveće zalogaje u vidu Španjolske. Ovo će biti otvorena utakmica s ekipama koje znaju igrati nogomet i ako naša obrana, koji je ipak lošiji dio naše momčadi, izdrži kontre Portugala, ne bismo trebali tugovati. Nikola Kalinić obavezno mora poečti utakmicu, dakle ostati u vršku napada, a neigranjem Modrića naši napadi su se više odvijali po bokovima na utakmci protiv "furije". Kako će to sada izgledati s oporavljenim Modrićem, ostaje za vidjeti, bojim se da ne usporimo igru. Igram pobjedu naših, koji će pobijediti ovako ili onako.

Wales, koji je apsolutno iznenađenje Eura, će pobjediti Sjevernu Irsku koja je dolaskom do ove faze natjecanja već napravila podvig. Wales je dobar iz prekida, ali ako žele više, Bale i još dvojica raspoloženih nisu dovoljni za veće domete od ove pobjede s Ircima koji se brane svim sredstvima. Sjetite se kako su namučili Njemce koji su ih jedva pobjedili 1:0.

Na nedjeljnoj utakmici Mađarska -Belgija igram opciju više od dva gola jer Mađari inače ne znaju igrati zatvoreno, dok je Belgijancima adrenalin i optimizam narastao, a i Lukaku je svoju ljevicu lijepo "izbalansirao" i ako ga nastave veznjaci ovako hraniti dobrim loptama, eto golijade.

Na utakmicama Njemačka - Slovačka i Italija - Španjolska igram opciju dva do tri gola. Favoriti Njemci u prvoj i Španjolci u drugoj utakmici nisu baš tako suvereni da se hrabriji kladitelji ne bi odlučili na ovu opciju. Čepić Mario Götze i gorostas Mario Gomez nisu u stanju bez teške i aktivne pomoći cijele ekipe sami riješti bilo koju utakmicu, a Španjoalc Morata i Nolito također bez debele suradnje kolektiva nisu baš takvi Supermeni da iz ničega mogu stvoriti nešto.

Nakon plivanja protiv Irske Talijan Marko Bonucci i društvo morat će ovdje biti ozbiljniji, a opet i ovdje treba jurišati na pobjedu. Dakle, dva do tri gola na ove dvije utakmice su za mene realna i ostvariva opcija.

Pet u glavu

1. Hrvatska - Portugal 1

2. Wales - Sjeverna Irska 1

3. Mađarska - Belgija više od 2 gola

4. Njemačka - Slovačka 2 do 3 gola

5. Španjolska - Italija 2 do 3 gola

Sretno!

 
Naslovnica Markov X