Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Na Sevilla - Shakhtar igram opciju više od dva gola

Zbog uzvratnih utakmica polufinala Lige prvaka i Europske lige, opet nastavljamo raditi i preko tjedna. Tri od pet parova, prosječan je nažalost učinak moje kolumne i to nije za pohvaliti se. Ali što je tu je: idemo sada pokušati ostvariti nešto više, ali to neće biti lako.

Bayern juri zaostatak od jednog gola protiv madridskog Atletica i neće im biti lako proći dalje jer gosti igraju zatvoreno, odgovorno, neatraktivno i uspješno. Zato na ovoj utakmici igram dva do tri gola. Ovo zvuči kao svetogrđe ako znamo da je Atletico sedam utakmica zaredom pobjedio, a u šest utakmica uopće nije primio ni gol,ali imeprativ je veliki i golovi će morati pasti jer je Bayern to u stanju.

Guardiola je na pragu da treći put zaredom ispadne iz polufinala Lige prvaka i to protiv svojih - španjolskih klubova. Krenut će on odmah u juriš, ali Atletico ima čeličnu obranu, ali i ubitačnu kontru. Zato u moru opreza, igram na ovu opciju - dva do tri gola.

Real je uspio zadržati nulu" na prvoj utakmici u Manchesteru, a "građani" u gostima inače nisu baš neki teški uspješnjaci. Ovdje igram na pobjedu  Reala, rađe nego opciju više od dva gola koja se neznatno bolje na kladionici plaća.

U kolumni imamo i jedna par koji nije elitni, ali nam nedostaje do brojke pet. Sparta u Pragu igra uzvratnu utakmicu kupa protiv Jabloneca. Prvu utakmicu su izgubili na gostovanju 0-2 i ovdje igram na njihovu pobjedu. Sparta je i u Europskoj ligi dok je "trajala" igrala dobro i ne vjerujem da će ovdje propustit prigodu da pobjedi.

Villarreal je sa 1-0 pobjedito Liverpoola u prvoj utakmici Europske lige, a u uzvratu očekujem da će biti postignuta dva do tri gola. Nemam hrabrosti igrati na prolaz "žute podmornice", ali sam siguran da će se "redsima" odlučno suprotstaviti i da im baš neće dozvoliti da se razmašu.

Sevilla je vična pobjeđivanju i prolascima u ovom natjecanju (četiri puta osvojila Kup UEFA ili Europsku ligu), ali i Srnin Shakhtar će se nešto pitati. Na ovoj utakmici igram opciju više od dva gola jer rezultat iz prve utakmice (bilo je 2-2)  jednako je opasan i za jedne i druge da bi kalkulirali.

Shakhtar je bez dosta standardnih igrača u derbiju ukrajinske lige demolirao mrskog suparnika Dynamo iz Kijeva 3-0 što je dovelo i do tuče. Ovdje bi Shakhtarova golijada mogla dovesti do radosti njenih navijača. Ako Sevilla da u četvrtak koji gol i više, budite sigurni da rudari neće pasti u okno bez ispaljenog metka.

Pet u glavu

1. Bayern - Atletico dva do tri gola

2. Real - Manchester City 1

3. Sparta - Jablonec 1

4. Liverpool - Villarreal dva do tri gola

5. Sevilla - Shakhtar više od dva gola

SRETNO!

Naslovnica Markov X