StoryEditorOCM

Predstavljeni festanjuli Feste sv. Vlaha 2020.

Piše PSD.
21. prosinca 2019. - 17:17
013b96eaa150d63a08a4c701862f7efe_XL

Na božićnom primanju Dubrovačke biskupije biskup mons. Mate Uzinić najavio je predvoditelja središnjeg euharistijskog slavlja Feste sv. Vlaha 2020. godine te predstavio nove festanjule.


Središnje euharistijsko slavlje Feste sv. Vlaha 2020. godine, predvoditi će mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup.

Festanjuli (svetkovnici) Feste sv. Vlaha 2020. godine su Ivica Đurđević-Tomaš, iz reda pomoraca, i Ivica Vrlić, iz reda obrtničkih zanimanja.

Gospar Ivica Đurđević-Tomaš je kapetan duge plovidbe, rođen u Dubrovniku 1969. od oca Iva i majke Jelene rođene Zec. Krštenje i Pričest primio je u crkvi sv. Andrije, a Potvrdu u Dubrovačkoj katedrali. Osnovnu i Srednju školu završio je u Dubrovniku, kao i Pomorski fakultet s naslovom diplomirani inženjer pomorskog prometa. Radi na pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku. U braku je s Katicom i imaju troje djece. Kao kršćanska obitelj žive i prakticiraju svoju vjeru.

Gospar Ivica Vrlić je kameno klesar, rođen u Dubrovniku 1975. od oca Miha i majke Jele rođene Đanović. Krštenje, Pričest i Potvrdu primio u crkvi sv. Vida u Smokovljanima. Ivica je Osnovnu školu završio u Smokovljanima, Srednju školu u Dubrovniku, a praktično znanje kamenoklesarskog umijeća učio i usavršavao od roditeljske kuće do klesarskih radionica u domovini i izvan domovine do Verone. Voditelj je kamenoklesarskog obiteljskog obrta. I sam kršćanski odgojen u istom duhu sa suprugom Marijanom vodi i odgaja svoje troje djece.

Biskup Uzinić je festanjule imenovao na prijedlog Bratovštine festanjula sv. Vlaha koja vodi računa da se za festanjule biraju prokušani vjernici te im uručio dekrete imenovanja.

misija / dubrovačka biskupija - angelina tadić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:41