Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Vinogradarstvovažan dokument

Vinari, uključite se u javno savjetovanje!

Piše Maslina
24. ožujka 2018. - 14:14

Ministarstvo poljoprivrede izradilo je prijedlog Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine na koji je putem e-savjetovanja moguće dostavljati komentare, prijedloge i sugestije do 3. travnja 2018. godine.

Novi program predviđa uvođenje nove mjere – Informiranje u državama članicama koja otvara mogućnost sufinanciranja promoviranja naših vina u Europskoj uniji. 

Mjera je uvedena na prijedlog sektora i smatramo je značajnim iskorakom u odnosu na prethodni Program jer su naša tradicionalna tržišta u tom segmentu upravo države članice.

Predviđene su i promjene u mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda, gdje je postotak potpore povećan sa 50% na 75%, a uvedena je i mogućnost naknade za gubitak dohotka u financijskom obliku u iznosu od 100%.

- Vinari i vinogradari, uključite se u savjetovanje o ovom važnom dokumentu. Pri izradi prijedloga uzeli smo u obzir sve vaše zamjerke na prethodni program i trudili smo se biti konstruktivni i pojednostaviti stvari kako biste mogli povući što više sredstava, ali vaše mišljenje i sugestije mogu rezultirati još boljim Programom - izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Savjetovanje se nalazi na poveznici:
https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=7040

#VINOGRADARI#VINARI

Izdvojeno