StoryEditorOCM

PromoU Vinoartisu u Višnjanu kraj Poreča - Sve za maslinare i vinare

Piše PR
4. studenog 2020. - 16:27

Istarski  je turizam prepoznatljiv kao eno-gastronomsko odredište, po vrhunskim vinima, maslinovu ulju, tartufima, istarskom boškarinu…, a u živopisnom istarskom Višnjanu, uz sve već spomenuto, značajno smo bliže i zvijezdama. Višnjanska zvjezdarnica svojom teleskopskom opremom pomaže nam da se približimo svemiru i malo primaknemo nebeskim tijelima. U ovom članku do Višnjana idemo zbog tvrtke „Vinoartis“, u vlasništvu braće Bernarda i Kristijana Deklića i partnera Igora Perhata, koji su ispod  zvjezdanog neba Višnjana strast prema vinu i poljoprivredi, uloženo znanje i iskustvo pretvorili u poslovni uspjeh. U najranijoj fazi poslovanja djelovali su lokalno u Istri. Zbog predanosti poslu i stalnoj dostupnosti brzo su napredovali. U vinskim krugovima u Istri su ih hvalili te vrlo brzo nije bilo ozbiljnog vinara s kojim nisu radili, a postepeno postaju prepoznatljivi i šire u Hrvatskoj.

Tvrtka je specijalizirana za pružanje usluga u vinogradarstvu i podrumarstvu, usluzi analize vina. Kroz njihov suvremeno opremljeni laboratorij godišnje prođe više tisuća uzoraka vina. U svojoj ponudi imaju kompletnu vinsku opremu za vinare, koriste najsuvremeniju tehnologiju. Poslovima stručnog savjetovanja, edukacije i konzultantskim uslugama klijentima pomažu pri povlačenju sredstava iz raznih fondova.

Vinoartis maslinarima i vinarima pruža sve što im treba na jednom mjestu

Tvrtka je od početka zamišljena da poljoprivrednicima pruža sve na jednom mjestu, sve što im treba od samog procesa sadnje do finalnog proizvoda, od sadnica, zaštitnih sredstva, kašeta za berbu, boca, čepova… do analize proizvoda i potvrde za kvalitetu, čemu svi teže.

Tu je i specijalizirana ponuda za maslinarstvo, tresači poznatog talijanskog brenda „Jolly“, mreže raznih veličina za pomoć pri berbi maslina, limena ambalaža za pakiranje ulja, bačve od inoksa za čuvanje ulja. U suradnji s partnerom „Sicma“ u ponudi imaju najnoviju i najpoželjniju mehanizaciju za berbu maslina. „Sicma“ tresač s kišobranom, osim za berbu maslina, može se koristiti i kod berbe ostalih poljoprivrednih kultura kao što su orah, badem, višnja…

image
Ugradbeni tresač Sicma TLX100

Budući da se ova godina znatno razlikuje od prijašnjih, te je prilično izazovna zbog pandemije COVID-19, u Vinoartisu se pokazalo korisnim to što imaju webshop www.vinoartis.hr  , koji im je i inače potreban jer imaju klijente iz raznih krajeva Hrvatske.

Ipak, ljubitelji vrhunskih vina, maslinova ulja i svemira, neće pogriješiti povežu li ugodno i korisno, zapute se u Višnjan do zvijezdarnice i „Vinoartisa“ na adresi Istarska 29, tel. 052 449 173, mob.091 525 4632 i  091 367 3355.

18. travanj 2024 06:59