StoryEditorOCM

PromoProdužen rok za dostavljanje uzoraka maslinova ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje na Noćnjaku 2021.

Piše PROMO
21. siječnja 2021. - 10:52

Vođen težnjom očuvanja tradicije najstarije maslinarsko-uljarske manifestacije te brojnim upitima maslinara, organizator planira održati Noćnjak u 2021. Okolnosti vezane uz epidemiju trenutačno onemogućavaju susretanje, ali kontinuirano se prati situacija i upute Stožera civilne zaštite, te će organizator pravodobno informirati zainteresirane sudionike o tijeku i načinu održavanja programa. Dakle, ovisno o situaciji, Noćnjak će se održati ili na uobičajen način ili prema prilagođenom programu.
Znanstvene i stručne institucije koje su uključene u program Noćnjaka osmislit će aktualne teme, a u slučaju potrebe omogućit će se njihovo praćenje preko internetskih platformi, te medijskih pokrovitelja i partnera.
U skladu s epidemiološkim mjerama i pravilnicima provest će se ocjenjivanje maslinovih ulja i proizvoda od masline te objaviti rezultati ocjenjivanja, a šampioni će biti izravno istaknuti u medijima.

image
Zadar, 260620.
U hotelu Kolovare u Zadru u ambijentu koronavirusa odrzano je natjecanje najboljih maslinara 22. Medjunarodno natjecanje maslinara i uljara Nocnjak u okviru kojega su podjeljena priznanja za pakovine maslinovih ulja i proizvode od maslina.
Na fotografiji: Nocnjak 2020.
Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX
Vladimir Dugandzic/Cropix


Zainteresirani proizvođači maslinova ulja i proizvoda od masline uzorke svojih proizvoda mogu dostaviti na ocjenjivanje najkasnije do 29. siječnja 2021. u Zadružni savez Dalmacije, na adresi Tončićeva 4 u Splitu.
Uzorci maslinova ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije, i to pakovine maslinova ulja i otvorena maslinova ulja, tj. ulja u rinfuzi. Svaki uzorak maslinova ulja dostavljen na ocjenjivanje dobiva certifikat s detaljnim prikazom rezultata analize i ocjene te pripadajuću diplomu i medalju. U svakoj od kategorija proglašava se šampion kvalitete, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu odnosi i najbolje ocijenjena ambalaža, tj. izgled boce i dizajn etikete.
Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije, i to prehrambeni proizvodi od masline, kozmetički proizvodi od masline i proizvodi od drva masline. U svakoj od kategorija proglašava se i nagrađuje najbolje ocijenjeni proizvod.
Prijava i propozicije za sudjelovanje nalaze se na web-stranici www.zsd.hr na kojoj možete, uz brojne druge zanimljivosti, pratiti i novosti o Noćnjaku.

17. travanj 2024 00:49