StoryEditorOCM

IZBOR MLADOG POLJOPRIVREDNIKAMarijana Petir - glas hrvatskog sela i poljoprivrednika u Europi

Piše PROMO
6. ožujka 2019. - 14:17

Marijana Petir četvrtu je godinu za redom ambasadorica iz redova Europske pučke stranke (EPP) za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika.

Natječaj ima za cilj poduprijeti mlade poljoprivrednike te njihove inovativne, kreativne i održive projekte, čime se želi potaknuti mlade da se aktivno bave poljoprivredom. Ovogodišnji natječaj otvoren je do 10. ožujka 2019. godine za sve mlade poljoprivrednike koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života čiji su projekti operativni koncepti tijekom 2018. godine ili završeni ili u provedbi.

Ovaj hvalevrijedan projekt koji Petir provodi otkada je postala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu promiče pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificira djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Da zastupnica Petir zaista predstavlja glas hrvatskog sela i poljoprivrednika u Europi dokazuje i činjenica da je ove godine ušla u uži izbor za prestižnu nagradu MEP Award u kategoriji poljoprivrede, ruralnog razvoja i ribarstva, tzv. EU Oskar.

„Očekujem inovativne, kreativne i održive projekte te me iznimno veseli da u Hrvatskoj postoje mladi ljudi koji su unatoč svim izazovima poljoprivredu prepoznali kao granu kojom se žele baviti i od koje žele živjeti te ostati na svojoj djedovini i očevini i tako čuvati hrvatski prostor“, istaknula je Petir.

Pobjednika očekuje novčana nagrada koju osigurava Erste banka u iznosu od 15 000 kuna kao i put u Bruxelles za nositelje deset najboljih projekata gdje će imati priliku predstaviti svoj rad i razmijeniti iskustva i ideje s najboljim mladim poljoprivrednicima iz drugih država članica.

16. travanj 2024 15:56