StoryEditor
Kultura17. ZAGREB FILM FESTIVAL

Uspjeh Splićana na ZFF-u: Rino Barbir je pobjednik u programu 'Kockice', a Josip Lukić osvojio posebno priznanje žirija

17. studenog 2019. - 00:20
ZFF

Čak dva kratka filma splitskih filmaša osvojila su nagrade na 17. ZFF-u. "Druker", filmski prvjenac redatelja videospotova Rina Barbira, proglašen je najboljim filmom u programu "Kockice", usmjerenom na mlade hrvatske filmaše, a Josip Lukić je osvojio posebno priznanje za "Južno voće".

Najboljim kratkim filmom u međunarodnom programu proglašen je srpski "Posljednja slika o ocu" Stefana Đorđevića, dok je specijalno priznanje pripalo kinesko-francuskom "Odustajanju" (režija Qiu Jang).

Zlatna kolica za najbolji film u dugometražnoj konkurenciji također odlaze u Srbiju - osvojila ih je Ivana Mladenović za autobiografsku "Ivanu Groznu", nastalu u srpsko-rumunjskoj koprodukciji. Posebno priznanjem žirija u glavnom programu zasluženo je ovjenčan "Monos".

U tom programu nagradu publike je, pak, dobio australski film "Mliječni zubi" Shannon Murphy s prosječnom ocjenom 4.49. S druge strane, gledatelji su u programu "Ponovo s nama" najboljim filmom načinili "Jojo Rabbit" Taike Waititija koji je dobio prosječnu ocjenu 4.82.

Konačno, nagradu žirija srednjoškolaca u programu za mlade dobio je "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 10:34