StoryEditor
KulturaIZNIMNO ATRAKTIVNA ‘OPERA ZA VELIKE I MALE’

U Rijeci izvedena čarobna ‘Šuma Striborova’

Piše PSD.
14. travnja 2011. - 11:50

“Šuma Striborova”, opera za velike i male Ivana Josipa Skendera, pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević i u režiji Ozrena Prohića, praizvedena je na pozornici riječkoga kazališta.

Ta iznimno atraktivna predstava dobre glazbe i tople priče nastala je u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Muzičkog biennala Zagreb, a u njoj se ravnopravno u pojedinim ulogama izmjenjuju izvrsni pjevači riječke Opere.

U svih pet ovosezonskih izvedbi uloga Stribora povjerena je basu Siniši Štorku, Malika Tintilinića tumači tenor Sergej Kiselev, Snahu mezzosopranistica Kristina Kolar, a Pripovjedača bariton Robert Kolar. Uloga Majke povjerena je dvjema primadonama, Mirelli Toić i Anđelki Rušin.

Nacionalna prvakinja Mirella Toić pjevala je na praizvedbi i premijeri te će pjevati na posljednjoj ovosezonskoj izvedbi “Šume Striborove” u ponedjeljak, 18. travnja, dok će mezzosopranistica Anđelka Rušin nastupiti 15. i 16. travnja.

I u ulozi Sina izmjenjivat će se dvojica izvrsnih riječkih opernih pjevača, i to Voljen Grbac koji pjeva u prvim dvjema izvedbama, kao i na posljednjoj u ovoj sezoni, dok će Davor Lešić biti Sin 15. i 16 travnja.

Pod vodstvom dirigentice Nade Matošević, “Šuma Striborova” bit će izvedena večeras i 18. travnja, a drugim dvjema izvedbama, 15. i 16 travnja, ravnat će maestro Igor Vlajnić. Kostimograf je Juraj Zigman.

r.k.

Izdvojeno