StoryEditor
KulturaNiz gledaonica

U glavnom gradu Europe pokrenute večeri hrvatske kinematografije

Piše PSD
2. travnja 2019. - 13:59

U srcu Europe su pokrenute Večeri hrvatskog filma u Bruxellesu. Inicijativi je cilj promocija hrvatskog filma među zainteresiranom filmskog publikom glavnog grada Belgije, a struktuno je zamišljena kao niz gledaonica hrvatskih filmova.

Poseban naglasak je stavljen na suvremenu hrvatsku kinematografiju te filmove snimljene u posljednjih petnaestak godina, iako se predviđa i prikazivanje klasika hrvatskog filma 20. stoljeća. Obzirom da je dosad hrvatski filmski sadržaj izostajao iz stalnih repertoara belgijskih kina, ovo je jedinstvena prilika za okupljanje Hrvata u Belgiji, ali i za jačanje interkulturalne suradnje te komunikacije promocijom hrvatskog audiovizualnog stvaralaštva.

Filmovi će se prikazivati svaki treći utorak, počevši od 23. travnja 2019. u prostoru Chez mon ex smještenom u širem centru grada u četvrti Saint-Gilles (Rue de Roumanie 2, 1060 Brussels). Ulaz na gledaonice je slobodan.

Facebook stranica inicijative nazvana je Evenings of Croatian film in Brussels te na njoj možete pročitati sve informacije, obavijesti i najave na hrvatskom, engleskom, francuskom te nizozemskom.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 02:01