StoryEditor

Srpska policija još bezuspješno traga za ukradenim Picassovim slikama

Piše PSD.
11. listopada 2011. - 10:58
Srpska policija još uvijek nije na tragu dvjema skupocjenim slikama Pabla Picassa, ukradenim 2008. godine u Švicarskoj, iako je švicarski državni odvjetnik Charles Fessler izjavio da su slike pronađene u Srbiji i da su navodno na sigurnoj lokaciji.

Srpska policija, međutim, tvrdi da još uvijek nema u rukama milijunski vrijedne slike “Glava konja” iz 1962. i “Staklo i vrč” iz 1944., ukradene u gradiću nadomak Züricha, koje su inače vlasništvo muzeja Sprengell iz Hannovera. Srpska policija samo priopćava da je na tragu ukradenim slikama i da postupa po zahtjevu švicarskog državnog odvjetnika, koji je poslao službeni zahtjev da se slike vrate u tu zemlju.

Inače, prije dva mjeseca u Zemunu je uhićena izvjesna osoba kod koje su pronađene ukradene slike vrijedne nekoliko milijuna eura, ali među njima nije ni jedna slika koju od Srbije traži Švicarska. Poznavatelji trgovine umjetninama, pa i ukradenima, pretpostavljaju da se Picassove slike možda više i ne nalaze u Srbiji. Najčešće se ukradene umjetnine prodaju u Rusiji tamošnjim tajkunima, tvrde poznavatelji “stanja na terenu”.

Jovo PARIPOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 21:59